BFC 1 steelt punt, BFC 2 pakt eerste driepunter

De Meern 1 – BFC 1 (0-0) 1-1

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw 4. Davey du Maine, 5. Dylan Horn, 17. Jelle v.d. Geest 8. Julian v.d. Lek 9. Tim Vrakking 10. Dico Knevel 11. Jostein Ohm Wissels: 6. Jeroen Harsevoort, 12. Joeri Ebbelaar, 14. Koen Beuker 

Aan de uitwedstrijd bij De Meern heeft BFC 1 ten onrechte één punt overgehouden. De Bussumse formatie zat vanaf het eerste fluitsignaal totaal niet in de wedstrijd en oogde vooral inspiratieloos. De gastheren uit de Meern hadden vanaf de eerste minuut het initiatief zonder in de openingsfase echt gevaarlijk te worden. De eerste echte grote kans was zelfs voor BFC maar een inzet van Jelle van der Geest in de 14de minuut werd knap gekeerd door de doelman van de thuisploeg. Het was verder vooral de Meern wat het spel dicteerde en de mogelijkheden kreeg maar diverse malen moest toezien hoe doelman Ranzijn en de Bussumse verdediging het doel schoon wist te houden. BFC speelde te slordig en was daardoor ook maar sporadisch op de helft van de tegenstander te vinden. In de allerlaatste minuut van de eerste helft leek de Meern op voorsprong te komen maar met veel kunst en vliegwerk werd de bal nog voor de doellijn van BFC weggewerkt. Met de bekende brilstand werd de thee genuttigd. Het tweede bedrijf was nog maar net aan de gang of de eerste kans was er al weer voor de gastheren maar met een katachtige reflex wist doelman Ranzijn zich wederom te onderscheiden. BFC leek wat beter in de wedstrijd te komen, speelde ook wat meer op de helft van de tegenstander, maar werd geen enkel moment echt gevaarlijk. De Meern kreeg de kansen maar gelukkig voor de Bussummers stond het vizier bij de tegenstander niet op scherp. In de 73ste minuut werd de Bussumse defensie via de linkerkant kinderlijk eenvoudig gepasseerd en werd de voorzet simpel achter doelman Ranzijn binnen gekopt. BFC moest nu in de achtervolging om niet tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen. De Meern verzuimde om gebruik te maken van de ontstane ruimte en BFC definitief op een grotere achterstand te zetten. Eén minuut voor tijd leek Tim Vrakking voor de gelijkmaker te zorgen maar zijn inzet werd op fabuleuze wijze gekeerd. In de blessuretijd had de sterke doelman van de Meern echter geen antwoord op een schot van Jostein Ohm waardoor BFC alsnog met een remise van het veld wist te stappen. Aankomende zaterdag mag BFC 1 aantreden tegen FC Almere, een tegenstander waar men in de allereerste oefenwedstrijd van dit seizoen met 4-2 van verloor. Hopelijk is men dan wat meer in goede doen dan deze middag.

Olympia’25 2 – BFC 2 (0-2) 1-2

BFC 2 heeft op bezoek bij Olympia 2 de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Bussumse formatie begon erg sterk aan de wedstrijd en wist zichzelf genoeg kansen te creëren waar ook de 0-1 uit voortkwam, Thijmen Ratsma kon van dichtbij binnen schieten na goed voorbereidend werk van Mike Ruitenbeek. BFC 2 was heer en meester en Olympia zag geen mogelijkheden om tot kansen te komen. Na een mooi uitgespeelde counter wist Dion van den Heuvel te scoren nadat er een overtreding op hem begaan was, echter wachtte de scheidsrechter niet lang genoeg met voordeel geven en legde de bal op de stip in plaats van het doelpunt toe te kennen. Daan Wassili ging achter de bal staan maar schoot de bal hard op de paal. Net voor de rust wist BFC 2 toch nog de 0-2 te maken door een kopbal van Mike Ruitenbeek en zo konden de Bussummers met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Na de thee begon BFC 2  sterk aan de tweede helft en was er controle over de wedstrijd. Er kon echter niet voorkomen worden dat Olympia met een snelle counter voor het eerst echt gevaarlijk werd en de 1-2 op het scorebord zette. De Bussummers verzuimden wederom om de vele kansen hierna te benutten en zagen 4 ballen op het aluminium eindigen. Een kwartier voor tijd ontving Dirk-Jan Tegel een discutabele tweede gele kaart van de scheidsrechter waardoor de wedstrijd toch nog spannend werd. In de slotfase probeerde Olympia er nog een slotoffensief uit te gooien maar de Bussumse formatie hield stand. Door de eerste overwinning van het seizoen bezet BFC 2 nu de 6de plaats in het klassement. Komende week wacht de derby op sportpark Meerweg tegen SDO 3.