BFC 1 start 2de periode met ruime overwinning

BFC 1 – BVV ’31 1 (1-0) 4-0

BFC 1 is de tweede periode uitstekend gestart met een ruime overwinning tegen het Blaricumse BVV ’31. Waar de Bussummers in de eerste uitwedstrijd van het seizoen nog een remise toe moest staan was het nu op eigen veld vanaf minuut één duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers.

BFC zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval en kreeg al snel uitstekende kansen om de score te openen. De bezoekers hadden het geluk dat de scherpte bij spits Posthuma deze week niet optimaal was want de BFC spits had in de eerste tien minuten drie grote kansen om de score te openen maar wist het net niet te vinden. Al snel in de wedstrijd bleken de bezoekers niet naar de Meerweg gekomen om er een leuke wedstrijd van te maken. Het gooide veel fysiek in de strijd om de Bussummers af te stoppen en loerde op de counter om zo in de buurt te komen van doelman Ording. BFC bleef kansen creëren maar het duurde tot de 28ste minuut eer het verdiend op voorsprong kwam. Een op maat genomen vrije trap van Dico Knevel werd door Tjerk Posthuma op knappe wijze afgerond. Na deze openingstreffer werd het Bussumse spel slordiger en de sfeer binnen de lijnen ook wat grimmiger. Met de minieme voorsprong op het scorebord werd de rust bereikt. Na de thee was het noodzaak om snel de voorsprong te verdubbelen en niet tegen een verdwaalde counter aan te lopen.

BFC pakte de draad weer op van het begin van de wedstrijd en zette de Blaricummers direct weer onder druk. In de 54ste minuut was het Jostein Ohm die met een schuiver de doelman kansloos liet en de stand verdubbelde. Zeven minuten later was het Dico Knevel die de wedstrijd definitief in het slot gooide en BFC naar een 3-0 voorsprong schoot. Het laatste half uur had BFC niets meer te vrezen van de tegenstander, het moest er vooral voor zorgen om heel te blijven want er werd nogal eens aan de noodrem getrokken. Zeven minuten voor het eind werd het nog 4-0. Na een fraaie aanval, met Tim Heijnen en Tjerk Posthuma in de hoofdrol, stond Jostein Ohm op de juiste plek om zijn tweede van de middag binnen te schieten.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma en mag BFC 1 proberen in Bovenkerk  tegen Roda ’23 het jaar met een vijfde overwinning op rij af te sluiten.