BFC 1 – Sporting’70 1 6-0

BFC heeft zich na het debacle van de eerste nacompetitiewedstrijd op overtuigende wijzegerevancheerd. In de tweede wedstrijd in de nacompetitie stond de thuiswedstrijd tegen Sporting’70 op hetprogramma. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren dus de enige optie om nog kans te maken oppromotiewas voor beide duidelijk, beide teams moesten winnen om hiervoor nog in aanmerking te komen. Vanaf het eerste fluitsignaal greep BFC het initiatief en met vlot combinatievoetbal werd de aanvalgezocht. De sterk startende Bussummers gaven de tegenstander geen enkele kans om op adem te komen maar ondanks het veldoverzicht duurde het tot de 28ste minuut eer de score werd geopend. Het was Dico Knevel die via een been van de tegenstander een vrije trap in het doel zag belanden. Sporting moest nu proberen wat terug te doen maar echt gevaarlijk kon de Utrechtse opponent niet worden. BFC kreeg voor het rustsignaal nog wel diverse mogelijkheden maar het vizier stond niet scherp genoeg of men vond de Utrechtse doelman op hun weg. Met de magere 1-0 voorsprong op zak mochten de Bussummers gaan rusten.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld als voor het rustsignaal. Van begin af aan wederom een sterk uit de startblokken schietend BFC dat de tegenstander volledig onder controle had. Het was daarom niet verwonderlijk dat BFC via Dico Knevel in de 54ste minuut de voorsprong verdubbelde. Sporting moest nu vol op de aanval proberen een aansluitingstreffer te maken maar hierdoor ontstond er voor BFC nogal wat ruimte waar Leroy Oehlers in de 60ste minuut dankbaar gebruik vanmaakte. 3-0 In de zeer warme omstandigheden nam BFC wat gas terug maar de Utrechters wisten niet echt gevaarlijk te worden. De Bussumse formatie creeërde kans op kans, maar zoals zo vaak dit seizoen was de afwerking nog wel eens te slordig. Tien minuten voor tijd werd het 4-0 door Tom Beekman die aan het eind stond van een fraai uitgespeelde aanval. De Utrechters geloofden het nu wel en het was een wonder dat er nog maar twee keer gescoord werd door de Bussummers. Het was in de 87ste minuut Dico Knevel die na een mooie actie scoorde en op slag van de 90 minutenschoot Tim Koeman van 35 meter de bal strak in het Sportingdoel wat 6-0 betekende.

Door dit resultaat hebben de Bussummers zondag 3 juni een overwinning nodig tegen KDO om eventueel te promoveren. Hierbij kan de uitslag van de overige wedstrijden uit de poule ook nog belangrijk zijn. Op het veld van Argon in Mijdrecht wordt er om 14.00 uur afgetrapt, de opdracht is dan duidelijk alleen winst zou voor BFC promotie kunnen betekenen. Men hoopt dan ook dat vele BFC-ers het elftal zullen komen steunen en de heren naar een overwinning zullen schreeuwen.