BFC 1 sluit kalenderjaar af met zege

Roda’23 1 – BFC 1 (0-3) 3-6

In een troosteloze ambiance veroorzaakt door een miezerig weertje heeft BFC 1 in de laatste wedstrijd van 2016 een ogenschijnlijk simpele overwinning geboekt. De ploeg had niet eens zijn beste voetbal nodig om dit resultaat te behalen en kende in spits Tjerk Posthuma de grote man. De jonge spits nam in Bovenkerk de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 25 treffers in 12 wedstrijden.

BFC begon zijn laatste uitwedstrijd van het jaar net als het weer, een beetje miezerig. Het was vooral in het eerste deel van de wedstrijd niet scherp genoeg en slordig in de passing. Roda’23 wist echter niet te profiteren van de Bussumse slordigheid en kon aanvallend ook niet echt gevaarlijk worden. Zo was het eerste deel van de wedstrijd vooral saai. In de 25ste minuut kwam BFC op voorsprong, Tjerk Posthuma ontfutselde de bal van een Roda’23 verdediger en wist oog in oog met de doelman van de gastheren de 0-1 simpel binnen te schieten. Na deze treffer begon BFC bij vlagen beter te voetballen en ook gevaarlijk te worden maar een verdubbeling van de score bleef lang uit. Roda ’23 loerde op de counter en probeerde met provocaties BFC uit de tent te lokken. In de laatste vijf minuten van de eerste helft lieten de Bussummers zien uitstekend te kunnen voetballen en liep men met twee snel uitgevoerde aanvallen uit naar een 0-3 voorsprong. Het was eerst Joeri Ebbelaar die met een goede pass Jostein Ohm diep stuurde. Deze vond met een strakke voorzet Tjerk Posthuma die als een duveltje uit een doosje bij de eerste paal verscheen om de 0-2 binnen te tikken. Twee minuten later bevorderde de spits op een niet te beschrijven wonderschone wijze een voorzet van Jurrien Blaauw tot doelpunt waardoor de ruststand op 0-3 werd bepaald.

Het tweede bedrijf was nog geen vijf minuten aan de gang of nummer vier lag al tegen het netje van de tegenstander. Een verkeerde terugspeelbal van Roda’23 werd door, wie anders dan, Tjerk Posthuma opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd. BFC dacht er nu wel te zijn en nam gas terug. Binnen vijf minuten werd deze houding al afgestraft en was doelman Ording kansloos op een schot van de gastheren wat over hem heen zeilde en onder de lat in het doel verdween. Het werd echter nog erger want de tegenstander wist in de 70ste minuut de doelman nogmaals te passeren. Met nog maar een marge van 2 doelpunten en nog twintig minuten op de klok leek het nog spannend te worden in Bovenkerk. Roda’23 dacht nog wat te kunnen halen tegen de nummer twee en probeerde de Bussummers onder druk te zetten. BFC kreeg hierdoor genoeg ruimte en gelegenheid de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar het was echter te slordig in de eindpass. Met nog 10 minuten op de klok kreeg de thuisploeg een levensgrote kans op de 3-4 maar doelman Ording wist met een knappe redding een treffer te voorkomen. Een flitsende aanval via Bas Bijvoet en Felix Mispelblom werd door Tjerk Posthuma doeltreffend afgerond waarmee de wedstrijd zeven minuten voor tijd definitief was beslist. Twee minuten later stond de spits wederom op de juiste plek om zijn zesde van de middag binnen te schieten. In de allerlaatste minuut mochten de gastheren na een onhandige buiteling van de Rodaspits nog een strafschop nemen. Deze werd in eerste instantie door doelman Ording gekeerd, echter in de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten. Met een 3-6 uitslag werd de wedstrijd beëindigd en konden de drie punten mee naar huis genomen worden.

Met een stevige tweede plaats op zak staat nu de winterstop voor de deur en is de eerstvolgende wedstrijd pas op zaterdag 11 februari thuis tegen NVC.