BFC 1 schiet tekort tegen koploper

BFC 1 – Pancratius 1 (0-2) 0-2

Het is BFC 1 niet gelukt om koploper Pancratius met puntverlies terug naar Badhoevedorp te sturen. In de kraker tussen de nummers 2 en 1 van de vierde klasse E bleek BFC voor de tweede maal dit seizoen niet opgewassen tegen de ongenaakbare nummer één.

In een wedstrijd waarin in eerste instantie vooral prestige op het spel stond had de thuisploeg er alle vertrouwen in dat men op eigen veld de drie punten binnenshuis zou moeten kunnen houden. Eerder dit seizoen had BFC de uitwedstrijd met een nipt verschil verloren maar was men zeker niet de mindere geweest en bij winst zou men nog een kleine kans maken op een eventueel kampioenschap. Vanaf de aftrap was het BFC wat voorzichtig probeerde de aanval te zoeken maar een gaatje werd er niet gevonden in de defensie van de bezoekers. Er waren wat kleine mogelijkheden voor de Bussummers maar Jostein Ohm zag een schot tegen het lijf van de doelman van Pancratius belanden en een schot van Olivier Blaauw miste de kracht en precisie om de score te openen. De eerste kans van Pancratius liet twintig minuten op zich wachten maar vrijstaand voor doelman Ording werd de bal ruim naast het Bussumse doel gekopt. In een fase waarin BFC dacht dat het de tegenstander in de tang begon te krijgen kreeg het uit het niets een doelpunt om de oren. Een snelle tegenaanval van Pancratius werd door BFC verdedigend totaal verkeerd ingeschat waardoor het voor de bezoekers een fluitje van een cent was om de bal achter doelman Ording te schieten. De Bussummers waren na de tegentreffer duidelijk aangeslagen en gingen tien minuten later verdedigend nogmaals in de fout wat de 0-2 betekende. In deze tussenstand kwam er verder in het eerste bedrijf geen verandering.

Op jacht naar de aansluitingstreffer begon BFC de tweede helft voortvarend. In de 51ste minuut leek deze dan ook te vallen maar Tjerk Posthuma zag zijn inzet met het hoofd ternauwernood van​ de lijn gehaald worden. Nog geen twee minuten later moest de doelman van Pancratius gestrekt naar de hoek om wederom een inzet van Tjerk Posthuma uit zijn doel te ranselen. Met een tomeloze inzet bleef BFC op zoek naar een gaatje in de defensie van de bezoekers. Ondanks de goede wil gebeurde dit nogal eens te gehaast en te slordig zodat Pancratius moeiteloos zijn doel schoon wist te houden. Het jonge BFC bleek niet opgewassen tegen de geroutineerde tegenstander die naast meer fysiek ook over meer voetbalgogme bleken te beschikken. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat ondanks al het harde werken aan Bussumse kant de ploeg voor de tweede maal dit seizoen met lege handen bleef staan.

Na deze nederlaag mag de ploeg zich gaan opmaken voor de nacompetitie om via die weg alsnog het beoogde doel te bewerkstelligen. De eerstkomende wedstrijd die voor BFC 1 op het programma staat is pas op 1april wanneer men op bezoek mag bij Sporting Martinus.