BFC 1 rolt Waterwijk op: 8-0

 

BFC 1 – Waterwijk 1  (4-0)  8-0

 

 In een zeer eenzijdige wedstrijd heeft BFC 1 de eerste competitiewedstrijd in 2014 op het eigen terrein aan de Meerweg op overtuigende wijze gewonnen. Tegenstander Waterwijk had vanaf het begin van de wedstrijd helemaal niets in te brengen tegen de Bussumse formatie.

 

BFC had na de nederlaag van een week eerder vooral voor hun trouwe publiek iets goed te maken en vanaf de aftrap werd dan ook direct de aanval gezocht. De gasten uit Almere wisten zich geen raad met het aanvalsspel van de Bussummers en hadden in de beginfase vooral geluk dat de eindpass bij BFC niet altijd zuiver genoeg was. BFC was veel te sterk voor de Almeerders en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het duurde echter tot de 22ste minuut eer de Bussummers op voorsprong kwamen. Rowell van der Meer zag een fraai afstandschot via de onderkant van de lat terug het veld inkomen. Sander Waterland reageerde attent op de terugkomende bal en werkte deze alsnog achter de doellijn. Met deze verdiende voorsprong op zak begon BFC steeds beter te voetballen en wist men enige fraaie aanvallen op de grasmat te leggen. Na 32 minuten zorgde Dico Knevel met een bekeken schot van buiten het strafschopgebied voor de 2-0. Zes minuten later was het Julian van der Lek die op aangeven van dezelfde Dico Knevel de marge op drie bracht en nog geen minuut later was het de mee opgekomen rechter verdediger Jurrien Blaauw die op fraaie wijze Sander Waterland bediende die voor een 4-0 ruststand zorgde.

 

Na de thee bleef BFC de tegenstander geconcentreerd en met vlagen uitstekend voetbal onder druk zetten. In de 52ste minuut was het Sander Waterland die,op aangeven van Tom Beekman, met zijn derde doelpunt van de middag voor de 5-0 zorgde. Vijf minuten later was het de beurt aan Rob Boel die van twintig meter de doelman met een bekeken schot passeerde. Met deze comfortabele voorsprong op zak werd het spel aan Bussumse zijde wat slordiger en was ook de scherpte voor het doel van de tegenstander wat verslapt. In het laatste kwartier wist men echter nog uit te lopen naar een 8-0 zege. Eerst was het Rowell van der Meer die bediend werd door Jeroen Olthof en het net voor de zevende keer liet trillen. Het slotakkoord van deze middag was twee minuten voor het einde voor Dwight Oehlers die na een mooie aanval beheerst doeltreffend afrondde.

 

Met deze ruime overwinning op zak staat er voor BFC komende zondag wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om twee uur wordt er dan afgetrapt tegen Brederodes.

 

Martin Oosterdijk