BFC 1 pakt volle winst in blessuretijd.

BFC 1 – VEP 1. (2-1) 3-2

In de derde wedstrijd van het seizoen heeft BFC 1 de eerste volle drie punten weten binnen te halen. In de thuiswedstrijd tegen VEP uit Woerden begonnen de Bussummers sterk en kregen in de openingsfase dan ook al diverse mogelijkheden om de score te openen. De gasten uit Woerden probeerden met snelle counters de verdediging van BFC te verrassen wat in de 13de minuut bijna tot succes leidde. Doelman Ording wist echter met een goede reflex een tegendoelpunt te voorkomen. Nog geen twee minuten later had BFC de pech dat Reinder Gorter met een enorme pegel de lat van het VEP doel raakte. Na 19 minuten namen de Bussummers verdiend de leiding. Siemen van Tongeren werd in het 16 metergebied onreglementair gestopt waardoor de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan BFC een strafschop toekennen. Aanvoerder Dico Knevel wist van de elfmeterstip de bal feilloos achter de doelman te deponeren. Zes minuten later kwamen de Bussummers op 2-0 wederom door een strafschop. Weer werd Siemen van Tongeren binnen de beruchte lijnen neergehaald. Nu wist Dico Knevel de doelman van VEP met een stiftje a la Panenka vanaf elf meter te verschalken. Lang kon de Bussumse formatie niet genieten van de ruime voorsprong. In de 29ste minuut wist VEP door ook een strafschop , na een overtreding van doelman Ording, terug te komen in de wedstrijd. BFC werd in de eindfase van de eerste helft wat slordig en mocht van geluk spreken dat de gasten uit Woerden niet de gelijkmaker nog voor het rustsignaal wist binnen te schieten.

De start van de tweede helft begon BFC wederom sterk. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar de afronding hield nogal te wensen over. Doordat de Bussummers verzuimden te scoren bleven de gasten in een goed resultaat geloven. Via de counter werd het BFC doel gezocht. Na ruim een uur spelen wist Desmond Ording nog met een knappe redding de voorsprong vast te houden maar in de 69ste minuut was ook hij kansloos op een inzet van de gasten wat de 2-2 betekende. In de laatste 20 minuten speelden de Bussummers vol op de aanval op jacht naar de winnende treffer. Ze moesten echter wel blijven uitkijken voor de gevaarlijke counter van de tegenstander. Ondanks diverse goede kansen leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Het was echter Bas ’t Hart die in de 91ste minuut met een bekeken schot van 20 meter de doelman van VEP verraste en de Bussummers de 3-2 winst bezorgde. Ondanks nog een hachelijke situatie in het strafschopgbied van BFC was de resterende tijd voor de gasten uit Woerden tekort om nog op gelijke hoogte te komen.

Na 97 minuten voetbal mochten de Bussummers de eerste volle drie punten bijschrijven. Een zeer verdiende overwinning voor de bij vlagen uitstekend spelende Bussumse formatie. Volgende week staat de eerste streekderby uit bij Laren op het programma en hoopt de ploeg een goed vervolg te geven aan deze overwinning.