BFC 1 oppermachtig

BFC 1 – Altius 1 (3-0) 5-1

In de strijd om de tweede plaats heeft BFC op overtuigende wijze concurrent Altius opzij gezet. De Hilversumse opponent die als nummer 2 naar de Meerweg was gekomen kon op geen enkel moment hun hoge klassering waarmaken en werden vooral in de eerste 45 minuten totaal van de mat gespeeld.

De Bussumse ploeg, die het op het laatste moment door ziekte zonder Jostein Ohm en Tim Vrakking moesten stellen, zette vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende arbiter de heer Knetsch de tegenstander onder druk. De gasten uit Hilversum leken zich totaal geen raad te weten met het Bussumse spel en konden niets anders doen de bal maar naar voren te schieten in de hoop dat deze een keer op de goede plek terecht zou komen. BFC kreeg de mogelijkheden en zag binnen de eerste tien minuten de doelman van Altius een inzet met het hoofd van Tjerk Posthuma met een prima reflex uit zijn doel houden. In de elfde minuut kwam de ploeg volledig verdiend op voorsprong. Na een handsbal binnen de beruchte lijnen mocht Dico Knevel aanleggen vanaf de elfmeterstip en zo de 1-0 op het scorebord zetten. BFC bleef de tegenstander opjagen en zag nog geen vijf minuten na de openingsfase een doelpunt van Olivier Blaauw volledig onterecht afgevlagd worden. Binnen twintig minuten werd de voorsprong alsnog verdubbeld door Tjerk Posthuma die na een puntgave aanval de voorzet van Olivier Blaauw binnen kon knikken. Altius kwam twee minuten later goed weg toen een schot uit de draai van dezelfde Posthuma rakelings voor BFC aan de verkeerde kant van de paal naast het doel vloog. De Hilversumse formatie kwam amper aan voetballen toe en kwamen niet verder dan een paar schoten van afstand die de juiste richting miste of een simpele prooi waren voor doelman Ording. BFC was simpelweg op alle fronten de bovenliggende partij en het was dan ook geen wonder dat het nog voor de rust op een 3-0 voorsprong kwam. Het was ditmaal Olivier Blaauw doe na een goede aanval de trekker overhaalde en daarmee de ruststand bepaalde.

Na de thee probeerden de gasten met een vooral fysiekere en opportunistischer speelwijze wat terug te doen maar BFC kwam verdedigend amper in de problemen. Met de ruime voorsprong op zak werd de ploeg in balbezit wel wat slordiger waardoor het ook minder gevaarlijk was. Na ruim een uur spelen wist Altius voor de eerste keer door te dringen in het Bussumse strafschopgebied. Na een overtreding van BFC mochten de Hilversummers vanaf de penaltystip wat terug doen. Met nog een half uur te spelen leek het nog spannend te kunnen worden, echter nog geen vijf minuten na de tegentreffer liepen de Hilversummers tegen een rode kaart aan waardoor het met tien man verder moest. Als er bij de gasten nog enige hoop was op een goed resultaat werd deze in de 70ste minuut door Dico Knevel op sublieme wijze aan flarden geschoten. De aanvaller verraste met een bekeken schot van 37 meter de iets te ver voor zijn doel staande doelman en zette zo de 4-1 op het scorebord. De Bussummers kregen de wedstrijd weer volledig onder controle en konden het zich zelfs permitteren om een strafschop tegen de deklat te schieten. Het slotaccoord van de middag was voor debutant Clarence Ansah. De eerstejaars o19-1 speler wist na een prima actie vanaf de rechterkant doeltreffend uit te halen en zo zijn debuut in BFC 1 extra glans te geven. Na negentig minuten voetbal stond er zo een welverdiende 5-1 einduitslag op het scorebord en is de ploeg gestegen naar de tweede plek van de ranglijst. Komende zaterdag staat er wederom een kraker op het programma en komt de winnaar van de eerste periode FC Hilversum op bezoek. Aftrap is dan ook weer om 15.15 uur.