BFC 1 ondermaats in tweede bekerwedstrijd

BFC 1 – DOSC 1 (0-0) 2-3

In de tweede bekerwedstrijd heeft BFC 1 op eigen veld een verdiende nederlaag geleden tegen zaterdag derdeklasser DOSC uit Den Dolder. Na een overtuigende overwinning in de eerste wedstrijd en een zege doordeweeks in de oefenwedstrijd tegen Roda ’46 werd er vooraf veel van de Bussumse formatie verwacht. Vanaf de aftrap was het echter al snel duidelijk dat de ploeg niet zijn beste dag had. Op jacht naar een snelle voorsprong speelde het te gehaast en erg slordig waardoor het spel eerder leek op een uitzending van Ren je rot.

De gasten uit Den Dolder hadden geen enkele moeite om BFC van zich af te houden, wonnen bijna alle duels op het veld en was de ploeg die in het eerste bedrijf de beste kansen kreeg. Het ging echter, gelukkig voor BFC, zeer slordig met de kansen om want het had voor de rust al zeker op een 0-2 voorsprong moeten staan. Na de verplichte pauze begon BFC voortvarend en kwam het ook al binnen twee minuten op voorsprong. Een voorzet op maat van Felix Mispelblom werd door Olivier Blaauw binnen gekopt. Met de voorsprong op zak was er de hoop dat de Bussummers wat beter in hun spel zouden komen. Helaas mocht dit niet zo zijn.

DOSC ging op jacht naar de gelijkmaker en creëerde volop kansen maar net als in de eerste helft werden deze vakkundig om zeep geholpen. BFC kreeg wat meer ruimte en mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar bleef te slordig spelen waardoor de gasten hoop bleven houden op een goede afloop. In de 80ste minuut stond de BFC defensie niet goed op te letten bij een hoekschop van de gasten die ditmaal wel de bal achter doelman Ording wisten werken. Vier minuten later was het weer raak en kwam DOSC na een snelle aanval op een 1-2 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld voor BFC maar vier minuten voor het eindsignaal kwam het alsnog langszij door een eigen doelpunt van de gasten.

De wedstrijd leek af te stevenen op een remise maar na flink defensief mistasten in de laatste minuut wist DOSC alsnog de winnende treffer binnen te schieten. Na deze nederlaag lijkt de volgende ronde in het bekertoernooi ver weg voor de Bussummers. Komende zaterdag staat de derde poulewedstrijd op het programma tegen de zaterdagtak van NVC. Op de Meerweg zal de ploeg voor eigen publiek zeker wat goed willen maken.