BFC 1 ondermaats in Amstelveen

Sporting Martinus 1 – BFC 1 (1-0) 3-2

In de 15de speelronde van de competitie is BFC 1 tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aangelopen. Na twee eerdere nederlagen tegen kampioen Pancratius bleek nu middenmoter Sporting Martinus te sterk. BFC bleek deze middag niet goed bij de les en kon ondanks dat het ruim een half uur lang tegen negen man speelde een nederlaag niet voorkomen. Voor beide partijen stond er bij aanvang van de wedstrijd nog wel wat op het spel.

De gastheren uit Amstelveen hadden een overwinning nodig om kans te houden op een nacompetitie plaats en BFC zou zich bij winst definitief op de tweede plek vestigen en daarmee zeker zijn van de nacompetitie. De openingsfase was duidelijk voor BFC. De ploeg kreeg in de eerste twintig minuten vier opgelegde kansen om de score te openen maar de normaal makkelijk scorende ploeg had het vizier nu duidelijk niet op scherp staan. Sporting Martinus wist daar aanvallend maar weinig tegenover te stellen maar kwamen na een klein half uur toch op voorsprong toen de Bussumse achterhoede een vrije trap niet goed beoordeelde en de bal uit het niets achter doelman Ording het doel in zag verdwijnen. BFC probeerde wel wat terug te doen maar kwam niet verder dan een inzet van Tjerk Posthuma op de lat. Op slag van rust kreeg een speler van Sporting Martinus een rode kaart en mocht BFC het tweede bedrijf met een man meer trachten de opgelopen schade te repareren.

Ondanks een man meer had BFC grote moeite om het Sporting Martinus echt lastig te maken en kwam het zelfs in de 52ste minuut op een 2-0 achterstand na verdedigend geklungel. De Bussummers leken na deze tegengoal wakker geschud en binnen vijf minuten stond de ploeg na doelpunten van Tjerk Posthuma en Olivier Blaauw op gelijke hoogte. Na een uur spelen kreeg een tweede speler bij de gastheren een rode prent en leek BFC met twee man meer alsnog genoeg kans te krijgen om de volle winst binnen te halen. Het was echter Sporting Martinus die twintig minuten voor tijd door een strafschop weer op voorsprong kwam. BFC was niet meer bij machte om deze achterstand om te buigen. Sporting Martinus stroopte de mouwen op en wist ondanks twee man minder BFC moeiteloos van zich af te houden. Bij de Bussummers ontbrak deze middag duidelijk de scherpte en de echte wil om de drie punten binnenboord te houden.

Door de nederlaag van nummer drie FC Weesp is BFC ondanks de nederlaag in ieder geval verzekerd van de tweede plaats en een plek in de nacompetitie en kan men alsnog via deze weg het beoogde doel bewerkstelligen.