BFC 1 moet zich richten op 3e periode

Vriendenschaar 1 – BFC 1 ( 1-0)    3-1.

Na een emotioneel zware week moest het keurkorps van BFC het in de 17de competitieronde  in een uitwedstrijd opnemen tegen Vriendenschaar uit Culemborg. De Busssumse formatie stond voor de moeilijke taak om op vreemde bodem drie punten binnen te halen want troffen een tegenstander die in 2014 nog geen duel verloren had.

De wedstrijd was nog maar amper vijf minuten aan de gang of BFC stond al tegen een 1 – 0 achterstand aan te kijken. Op fraaie wijze wist de spits van Vriendenschaar tussen drie verdedigers door te glippen en doelman Ording kansloos te laten. BFC moest op jacht naar de gelijkmaker maar ondanks veel balbezit werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het was juist Vriendenschaar dat de beste mogelijkheden kreeg. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf had BFC pech dat Mike Ruitenbeek de lat raakte en moest Rowell van der Meer toezien hoe de doelman van Vriendenschaar zijn afstandsschot uit de bovenhoek ranselde. Met een 1 – 0 achterstand mocht de thee genuttigd worden.

De tweede helft probeerden de Bussummers de aanval te zoeken maar het was juist Vriendenschaar dat verzuimde de stand te verdubbelen door vooral ook goed optreden van doelman Desmond Ording die tweemaal in korte tijd met een aantal goede reddingen de Bussumsers in de race hield. Na een goede Bussumse aanval leek Siemen van Tongeren voor de gelijkmaker te zorgen maar ook hij vond de sterke Culemborgse doelman op zijn weg. Twee minuten later werd het 2 – 0 nadat Vriendenschaar van buiten de 16 meter geen duimbreed in de weg werd gelegd om de bal geplaatst in de uiterste hoek te deponeren.

Binnen vier minuten was het Mike Ruitenbeek die het vizier op scherp had staan en de marge weer terugbracht naar 1 doelpunt. Na deze treffer had BFC nog een half uur om de achterstand om te buigen.  Door de Busssumse aanvalsdrang kreeg ook Vriendenschaar nog een aantal mogelijkheden. BFC verzuimde de kansen die het kreeg te benutten en zelfs voor open goal werd er nog gemist.Tien minuten voor tijd kregen de Bussummers een snelle counter om de oren waaruit Vriendenschaar op een 3 – 1 voorsprong wist te komen. In de laatste fase raakte Mike Ruitenbeek de onderkant van de lat waardoor BFC een 3 – 1 nederlaag moest slikken.  

Door de slechte reeks in de tweede periode moeten de Bussummers, als men nog iets wil bereiken dit seizoen, zich volledig richten op de derde periode die aankomende zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Wasmeer uit Hilversum.  

Martin Oosterdijk