BFC 1 – Laren 1 3-2

Na een maand winterstop stond de eerste competitiewedstrijd in 2012 op het programma tegen streekgenoot Laren. De Bussumse formatie moet de komende weken op jacht naar minimaal de derde plek om het lopende seizoen nog in aanmerking te komen voor één van de nacompetitieplaatsen.
In de streekderby bleek al vanaf het eerste fluitsignaal dat de gasten uit Laren niet naar Bussum waren gekomen om eens flink op de aanval te spelen.

BFC had vanaf de eerste minuut het meeste balbezit maar het was te vaak slordig in de passing waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd. Laren wist ook niet echt gevaarlijk te worden waardoor de wedstrijd maar moeizaam op gang kwam. Na zo’n 20 minuten kwamen de Bussummers wat beter in het spel en bleken ze al snel de betere ploeg. Er kwamen wat kansjes en het was Walter Schleiffert die in de 27ste minuut alert reageerde op een afgeslagen bal en de 1-0 op het scorebord zette.

BFC werd steeds sterker maar waren niet scherp genoeg in de eindpass en de afronding. Drie minuten voor de rust was het Freek Rovers die met een strak schot van buiten de 16 meter de Larense doelman kansloos liet en zo de marge nog voor de rust verdubbelde.

De tweede helft begon BFC sterk en na 10 minuten was het Tim Koeman die Jullian van der Lek op maat bediende die koppend voor de 3-0 zorgde. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. In een alles of niets poging zochten de Larense gasten opportunistisch de aanval en liet BFC zich terugdringen. Na 75 minuten was het dan raak en hadden de gasten nog een kwartier om het BFC lastig te maken. BFC wist niet meer de rust te vinden om de vrije ruimtes goed te benutten en in plaats dat ze de wedstrijd definitief op slot gooiden lieten ze Laren komen. Na 86 minuten werd arrogant uitverdedigen de Bussummers fataal en werd de marge teruggebracht naar 3-2.

Verder kwamen de gasten niet en zo kon BFC 1 zijn eerste wedstrijd in 2012 winnend afsluiten.