BFC 1 klaarwakker uit winterslaap

BFC – Ouderkerk (3 – 0) 3 – 0

Afgelopen zondag werd de competitie hervat met de inhaalwedstrijd tegen Ouderkerk. Dit was de eerste competitiewedstrijd na een onderbreking van liefst 9 weken door weersomstandigheden en de gebruikelijke winterstop. BFC heeft in die periode echter niet stilgezeten; zo werd er op 2 januari alweer een toernooitje gespeeld, werd het weekeinde daarna een zwaar trainingskamp in Maastricht afgewerkt en stond er afgelopen dinsdag al een oefenwedstrijd op het programma. Al deze inspanningen wierpen afgelopen zondag ogenschijnlijk hun vruchten af. Scherp, gedreven en met goed voetbal werd Ouderkerk eenvoudig verslagen.

Zoals de uitslag hierboven al doet vermoeden, werd het verschil voornamelijk in de eerste helft gemaakt. BFC was heer en meester en vrijwel alle duels werden gewonnen. Achterin stond het goed, het middenveld werd veelvuldig ingeschakeld en ook de spitsen werden goed bereikt. De tegenstander uit het pittoreske plaatje aan de Amstel, onder de rook van Amsterdam, stelde daar bar weinig tegenover. Één keer slechts moest keeper Aaron ingrijpen, toen hij een goedgenomen voorzet uit een hoekschop uit de lucht plukte.

BFC speelde eigenlijk als een geoliede machine; er werd druk gezet op de juiste moment, gekanteld, rugdekking gegeven en bovenal was de instelling in orde!

BFC kwam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong, nadat de keeper een afstandschot van Tim niet goed verwerkte, waardoor deze via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam, voor de voeten van de alerte Juul.

Niet veel later was kortstondig (oog) contact tussen Tim en Diederik voldoende om een perfecte aanval mogelijk te maken. Tim stuurde met een fenomenale crossbal de rechtshalf diep, die de bal goed mee naar binnen aannam, (iets te) scherp voorgaf, waarop Walter met een heerlijk getimede sliding de bal bij de 2e bal binnengleed. 2 – 0.

En de manier van spelen, smaakte naar meer.

Smetje op deze helft was wellicht het feit dat het veldoverwicht niet omgezet werd in goede kansen, waardoor de score beperkt bleef. Tien minuten voor rust, stuurde Soet met een mooie dieptepass op maat Walter weg, die koel bleef en zo voor zijn tweede doelpunt tekende. 3 – 0 was de ruststand.

In de rust werden de terechte complimenten gegeven, maar werd er ook op gehamerd dat er nog 45 minuten te spelen waren en dat in zoveel minuten een hoop kan gebeuren, hebben we vaak genoeg meegemaakt. Ondanks dat, ontbrak de scherpte uit de eerste helft en werd er minder (goed) druk vooruit uitgeoefend. Ouderkerk was echter niet bij machte om tot goede aanvallen te komen, op één moment na. Nadat BFC slordig balverlies leed in de omschakeling naar voren, kon de linkerspits een voorzet geven die er eigenlijk ingelopen kon worden door de vrije spits. Die miste gelukkig voor BFC de bal, waardoor de marge in stand bleef.

BFC daarentegen creëerde in deze helft tal van mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Juul raakte de buitenkant van de paal en de inmiddels voor Walter ingevallen A-junior Tom, lobde de bal weliswaar over de ver uitgekomen keeper heen, maar plaatste de bal naast het lege doel. Hiermee liet hij een uitstekende mogelijkheid om zijn eerste doelpunt in een officieel duel met het eerste onbenut. Echter zal dit heugelijke feit zonder enige twijfel niet lang op zich laten wachten.

Uiteindelijk eindigde de tweede helft ietwat teleurstellend in een doelpuntloos gelijkspel waardoor de eindstand bepaald werd op 3 – 0.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Victoria en daarmee begint de tweede helft van de competitie officieel. De allereerste competitiewedstrijd tegen de Hilversummers werd destijds op miraculeuze wijze nipt gewonnen. Het belooft dus een leuke wedstrijd te worden!

 

Moedig BFC 1 aan, maak een spandoek

 

Tot slot nog onze complimenten voor enkele jeugdige spelers en supporters van BFC, die afgelopen zondag met een spandoek langs het veld stonden om BFC 1 aan te moedigen.

Laat dit een voorbeeld voor anderen zijn, en tevens is dit de start voor een heuse spandoekontwerpwedstrijd (mooi woord voor galgje); zie voor meer informatie het bericht op de website!