BFC C1 kampioen hoofdklasse

BFC C1 – OSM´75 C1 5-0 (2-0)

De C1 van BFC is door een 5-0 overwinning op OSM´75 C1 kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daardoor volgend seizoen naar de landelijke 3e divisie.

Onder grote publieke belangstelling speelde BFC zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen op het eigen sportpark maar wist het desondanks eenvoudig de zege naar zich toe te trekken. Vooral in de eerste helft speelde de thuisploeg onder haar niveau en was het niet bij machte het de tegenstander moeilijk te maken. OSM´75, dat zich ver liet terugzakken, was feller en zeker niet van plan om aan het feestje van de aanstaande kampioen mee te werken. Echter, 10 minuten voor het einde van de eerste helft kwam BFC op voorsprong door een doelpunt van Samir en gooide het daarna alle schroom van zich af.

Ondanks een 2-0 tussenstand (doelpunt Vince) bij rust was men bij BFC niet tevreden. In de tweede helft lieten de blauwhemden meer en meer zien waarom het de terechte kampioen is. Al binnen 5 minuten zorgde Jesse met 2 doelpunten voor de definitieve beslissing in de wedstrijd en kon het de wedstrijd rustig uitspelen. In de slotfase, toen inmiddels de 5-0 op het scorebord stond en iedereen op het laatste fluitsignaal stond te wachten, achtte de scheidsrechter van vanmiddag het nodig om nog met enkele kaarten te strooien waardoor aanvoerder Jasper met 2x geel zelfs nog met rood van het veld moest.

Het was slechts een hele kleine smet op de feestvreugde die losbarstte na het verlossende fluitje. Spelers, begeleiding en supporters gingen uit hun dak. Alle spelers en stafleden kregen bloemen en een medaille. Ook kregen de spelers, die in de rust al hun kampioensshirt hadden aangetrokken, een kampioensbeker, eten en drinken. Ook de ouders en andere supporters genoten en dansten nog lang mee met Bloaskapel De Fluutjes.

BFC C1 zal als kampioen van de hoofdklasse nu gaan deelnemen aan de Supercup.