BFC 1 is uitgebekerd

Het bekertoernooi is voorbij voor BFC 1. In Nieuwer ter Aa ging het elftal van Ferry Hendrikse in de tweede ronde onderuit tegen Nita: 3-1. BFC kwam op voorsprong door Siemen van Tongeren en bij de stand van 1-1 keerde A1-keeper Wessel Kuijer nog een strafschop. Daarna was het de thuisploeg – uitkomend in de derde klasse zaterdag – die de wedstrijd naar zich toetrok.

BFC had vanaf het begin duidelijk moeite om het ritme te vinden en kreeg geen vat op het spel van de tegenstander. De gastheren kregen de beste kansen maar het was aan debutant Wessel Kuijer te danken dat het lange tijd 0-0 bleef. De doelman uit de A1 wist met een aantal puike reddingen zijn doel schoon te houden en hield BFC in de wedstrijd. De Bussumers kwamen na 40 minuten zelfs op voorsprong door een schot van Siemen van Tongeren wat verrassend voor iedereen in het doel belandde. Lang kon BFC niet van de voorsprong genieten en nog voor het rustsignaal was de stand weer gelijk na enorm geblunder in de defensie van BFC.

De tweede helft bleef de tegenstander beter dan de Bussumse gasten. BFC probeerde het wel maar men was telkens een stapje te laat en men wist zich maar weinig kansen te creëren. Na een uur spelen meende de scheidsrechter een overtreding te hebben gezien in het strafschopgebied van BFC wat een strafschop tegen opleverde. Het was wederom Wessel Kuijer die de ploeg in de race hield en de onterecht toegekende strafschop wist te keren. Nog geen 10 minuten later kreeg BFC weer een strafschop tegen voor een vermeend vergrijp binnen de 16 meter. Nu wist Nita dit buitenkansje wel te benutten en met nog een half uur te spelen stonden de Bussumers met 2-1 achter. BFC moest op jacht naar de gelijkmaker maar het ontbeerde deze middag de kracht en creativiteit om echt gevaarlijk te worden. Ook het soms warrige optreden van de leidsman in het geel kwam het spel van de Bussumse formatie niet ten goede. Tien minuten voor het eindsignaal gooide de thuisclub met een derde doelpunt de wedstrijd in het slot en konden de Bussumers met een illusie armer huiswaarts. Het bekertoernooi zit er voor BFC 1 nu op. Zondag wacht de competiewedstrijd tegen RKAV. Thuis op de Meerweg hopen de heren van BFC 1 dan hun koppositie waar te maken en een goede wedstrijd voor het trouwe Bussumse publiek op de groene mat te leggen. Aanvang: 14.00 uur. (Martin Oosterdijk)