BFC 1 houdt hoofd koel bij tropische warmte en haalt finale nacompetitie

BFC 1 – vv Hees 1 (2-1) 7-1

Op een zonovergoten sportpark Meerweg, waar de temperatuur op het veld opliep tot ruim boven de 30 graden, heeft BFC 1 het hoofd koel gehouden en vv Hees in de tweede wedstrijd van de nacompetitie met een ruime nederlaag huiswaarts gestuurd. Na een kleine overwinning in de eerste wedstrijd van de nacompetitie een week eerder was BFC zaterdagmiddag op eigen veld simpelweg wat maatjes te groot voor de gasten uit Soest.

Na een sfeervolle opkomst, verzorgd door de jeugdige B-side, en aan de hand een aantal jeugdkampioenen uit de mo 11-1, jo 8-1 en jo 8-2 probeerde Hees vanaf de aftrap BFC onder druk te zetten op jacht naar een snelle treffer. Deze kwam er ook maar viel voor de gasten aan de verkeerde kant van het veld. Het was binnen twee minuten Joeri Ebbelaar die met een splijtende pass Tjerk Posthuma bediende die de bal beheerst binnen schoot en BFC zo op een snelle voorsprong zette. Hees probeerde met een hoop energie op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar kwam met de schrik vrij toen ze na zes minuten Jostein Ohm een vrije kans zag missen. Een minuut later is Hees dichtbij maar brengt de paal redding aan Bussumse zijde. Gedurende de eerste helft verzuimt BFC de wedstrijd definitief in het slot te gooien en worden er diverse goede mogelijkheden gemist. Na een klein half uur is het wederom Jostein Ohm die oog in oog staand met de Soester doelman een grote kans niet weet af te ronden. In de tegenaanval komt Hees met een knal van ruim 20 meter op gelijke hoogte. De Soesters krijgen echter niet de gelegenheid hoop te putten uit de gelijkmaker. Direct vanaf de aftrap veroverd aanvoerder Dico Knevel slim de bal en passeert op fraaie wijze de doelman waardoor de schade al snel weer gerepareerd is. Op slag van rust raakt Maurits Knoop de onderkant van de lat maar passeert de bal niet de doellijn. Met de nipte voorsprong op het scorebord mogen de ploegen richting de kleedkamer om enige verkoeling op te zoeken.

De tweede helft is amper twee minuten aan de gang als Jostein Ohm mag aanleggen voor een vrije trap vijf meter buiten het strafschopgebied van Hees. De begaafde technicus weet op fraaie wijze de bal in één keer in het doel te deponeren en schiet met zijn treffer de wedstrijd definitief in het slot. Wanneer zeven minuten later Felix Mispelblom voor de 4-1 zorgt is het Soester verzet definitief gebroken. In de resterende tijd weet BFC door doelpunten van Olivier Blauw en tweemaal Thijmen Ratsma uit de te lopen naar een 7-1 zege en is het bereiken van de finale in de nacompetitie bereikt.

Volgende week staat de eerste wedstrijd van deze finale op het programma en mogen de mannen van Danny Schenkel het op eigen veld opnemen tegen Roda ’23. We hopen natuurlijk dat vele toeschouwers BFC 1 komen aanmoedigen op weg naar een goede uitgangspositie die een week later nodig is.