BFC 1 – Hooglanderveen 1 1-1

In de strijd om de bovenste plaatsen mochten de heren van BFC op de Meerweg aantreden tegen Hooglanderveen. Bij voorbaat leek dit al een lastige tegenstander helemaal met de wetenschap dat de uitwedstrijd eerder dit seizoen met 3-0 werd verloren.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek ook al direct dat de Bussumse formatie met een stugge tegenstander te maken had. Men probeerden wel de aanval te zoeken maar deze stranden veelal nog voor het strafschopgebied van de tegenstander. De bezoekers konden ook niet echt gevaarlijk worden en zo bleef de eerste helft maar weinig spectaculair voor de trouwe Bussumse toeschouwers. BFC had nog wel enorme pech dat vlak voor het rustsignaal een prachtig afstandschot van de sterk spelende Davey du Maine op de kruising uiteen spatte en dat Dwight Oehlers nog geen minuut later een grote kans rakelings over schoot. Hierdoor werd er met de rust met de zogenaamde brilstand bereikt.

De tweede helft probeerde BFC de tegenstander onder druk te zetten en te houden. Er werden meer kansen gecreëerd maar de doelman van Hooglanderveen stond met een aantal goede reddingen een voorsprong voor de Bussummers in de weg. In de 78ste minuut leek het allemaal goed te komen nadat Freek Rovers de bal van de strafschopstip, na hands, feilloos binnentrapte en BFC op een verdiende voorsprong zette. Hooglanderveen probeerde met lange halen het strafschopgebied van BFC te bestoken maar echt gevaarlijk werd het niet. Zelf verzuimde de Bussummers de voorsprong te vergroten terwijl daar voldoende mogelijkheden voor waren. Ver in de blessuretijd kregen de BFC ers het deksel op de neus. In de 96ste minuut schoot Hooglanderveen de gelijkmaker tegen de touwen na enkele onnodige foutjes bij de Bussummers.

Zo moest men genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel maar daar ook de concurrentie punten verspeelden bleef de schade beperkt en doen de Bussummers nog volop mee in de strijd richting nacompetitie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij koploper Baarn.