BFC 1 gaat met ruime overwinning de winterstop in

Baarn 1- BFC 1 (0- 3) 0 – 4

In de laatste wedstrijd van 2013 hebben de heren van BFC 1 op simpele wijze de volle winst binnen gehaald. De Bussummers begonnen scherp aan de wedstrijd en voordat tegenstander Baarn door had dat de wedstrijd al bezig was stond het met 0-3 achter.

 

bfc 1 en e7

BFC E7 versloeg in de voorwedstrijd SV Baarn E3 met 3-5.

In de derde minuut was het Dico Knevel die een strafschop benutte en zo de score opende. Zeven minuten later was het Sander Waterland die een foute uittrap van de Baarnse doelman onderschepte en de bal over de doelman heen lobde. Nog binnen het kwartier stond Jeroen Olthof aan het eind van een Busssumse aanval en zorgde voor een 0-3 voorsprong. Baarn wist hier maar weinig tegenover te stellen en kwam niet verder dan een aantal doelpogingen van afstand die allemaal een prooi waren voor de sterk keepende Damian Ranzijn. Gaandeweg de eerste helft werd het spel van de Busssumse formatie slordiger en hoewel er na de sterke opening steeds slapper werd gespeeld werden er nog voldoende kansen gecreëerd. De Baarnaars mochten van geluk spreken dat de schade beperkt bleef bij een 0-3 tussenstand in het voordeel van BFC.

De tweede helft probeerde Baarn de aanval te zoeken op jacht naar de aansluitingstreffer. Veel kansen leverde dit echter niet op en als men al in de buurt was van het BFC doel was het telkens Damian Ranzijn die een tegentreffer wist te voorkomen. BFC kreeg in de tegenaanval ook voldoende mogelijkheden om eens flink aan het doelsaldo te werken maar miste de scherpte in de afwerking. Vijftien minuten voor tijd mochten Felix Mispelblom en Olivier Blaauw hun debuut maken in de hoofdmacht van BFC. Met deze twee A-junioren in de gelederen wisten de Bussummers in de laatste minuut nog naar 0-4 uit te lopen. Het had hier wel een eigen doelpunt van Baarn voor nodig. Ondanks het mindere spel van deze middag sluiten de heren van BFC 1 met deze overwinning het jaar goed af en kunnen zij zich in de winterstop rustig voorbereiden op het tweede deel van de competitie met als doel mee te doen om de prijzen.

Martin Oosterdijk