BFC 1 dendert door

BFC 1 – Sporting Martinus 1 (1-1) 6-1

In een uiterst boeiende wedstrijd onder leiding van een zeer goede scheidsrechter, de heer Snoek, heeft BFC 1 voor de vierde maal op rij een ruime overwinning geboekt. Op het eigen terrein werd Sporting Martinus met een 6-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Hoewel de gasten zeker niet slecht speelden bleek BFC vooral in het tweede bedrijf van de wedstrijd te sterk voor de Amstelveense formatie.

Beide ploegen zochten vanaf het eerste fluitsignaal de aanval wat de wedstrijd vanaf minuut één boeiend maakte. De beste mogelijkheden waren in de openingsfase voor BFC maar men wist het net niet te vinden. Sporting Martinus was wat gelukkiger daarin en kwam in de 16de minuut op voorsprong. Een klein slaap momentje op het Bussumse middenveld werd door de Amstelveners genadeloos afgestraft. Doelman Ording was kansloos op een pegel van 20 meter die echter via het aluminium terug het veld in stuiterde. In de rebound werd de bal echter alsnog tegen de Bussumse touwen geschoten. Lang hoefde men bij BFC niet te treuren om deze tegenvaller want de opgelopen schade werd al binnen 2 minuten te niet gedaan. Een voorzet op maat van Jostein Ohm werd door Tjerk Posthuma op fraaie wijze binnen gekopt. BFC bleef met goed voetbal op jacht gaan naar een voorsprong maar Felix Mispelblom en Tjerk Posthuma vonden een paar maal de doelman van Sporting Martinus op hun weg. De gasten uit Amstelveen probeerden zeker aanvallend wat terug te doen maar de Bussumse defensie stond als een huis. In de eerste 45 minuten wisten beide ploegen het net niet meer te vinden waardoor de ruststand op 1-1 bleef steken.

De tweede helft was amper vijf minuten aan de gang toen BFC op voorsprong wist te komen. Het was Felix Brosschot die vanaf de rechterflank met een knappe actie zijn man passeerde en de bal in de korte hoek langs de doelman binnen knalde. Sporting Martinus probeerde nog wat terug te doen maar wist maar niet door de Bussumse verdediging te komen. In de 64ste minuut gooide BFC de wedstrijd definitief in het slot. Een hoekschop van Jostein Ohm werd door Tjerk Posthuma binnen gekopt wat de 3-1 betekende. De Bussummers waren echter niet van plan om gas terug te nemen en bleven de aanval zoeken. De gasten uit Amstelveen waren in het laatste kwartier wel uitgespeeld. Het had nog geluk dat een vrije trap van Jostein Ohm op de deklat uiteen spatte maar kon niet meer verhinderen dat Len Koeman en Tjerk Posthuma de stand naar 5-1 tilden. Het slotaccoord van de middag was voor Felix Mispelblom die met een majestueuze stiftbal de 6-1 eindstand op het scorebord liet noteren.

Na deze vierde ruime zege op rij wacht volgende week de ongeslagen koploper Pancratius. In Badhoevendorp wordt door de nummers 1 en 2 van de competitie om 15.15 uur afgetrapt.