BFC 1 boekt zege in nacompetitie

vv Hees 1 – BFC 1 (0-1) 0-2

BFC 1 lijkt in de eerste wedstrijd van de nacompetitie goede zaken gedaan te hebben door deze met 0-2 te winnen.

Op het knusse complex van de Soester voetbalvereniging Hees bleek het Bussumse vlaggenschip te sterk maar verzuimde de ploeg het aanwezige krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Hierdoor zal men a.s. zaterdag op eigen veld nog vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de finale ronde. Op het natuurgras begon BFC sterk en werd er direct aangevallen om zo snel mogelijk tot scoren te komen. Hees moest van begin af aan diverse malen aan de noodrem trekken om de Bussumse aanvalsdrang te stoppen.

Na ruim 10 minuten was het Dico Knevel die de score opende. De Bussumse aanvoerder mocht aanleggen voor een vrije trap, uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek wist hij de bal in één keer in het doel te krullen. Met deze verdiende voorsprong op zak ging BFC op jacht naar meer maar het natuurgras werkte niet altijd mee waardoor de bal nogal eens net de verkeerde kant op stuitte. Hees wist aanvallend maar weinig potten te breken en het duurde dan ook een half uur eer de gastheren in de buurt kwamen van doelman Ording. Doordat Tjerk Postuma een inzet ternauwernood gekeerd zag worden door de Soester doelman en Jostein Ohm de buitenkant van de paal raakte stond er na 45 minuten een “magere” 0-1 op het scorebord.

De tweede helft ging BFC direct weer op jacht naar een verdubbeling van de score. Na een kleine 10 minuten in het tweede bedrijf was het Jostein Ohm die na een knappe individuele actie de doelman kansloos liet en voor de 0-2 zorgde. BFC bleef kansen creëren maar wist de score niet te verhogen vooral ook door goed keeperswerk van de Soester doelman, het kwam zelfs met de schrik vrij toen Hees in een van de spaarzame tegenaanvallen de paal raakte. In de slotfase kreeg BFC nog een aantal opgelegde kansen maar Jostein Ohm zag zijn inzet gestopt, Dico Knevel schoot de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal en een inzet van Davey du Maine spatte uiteen tegen de lat.

Na negentig minuten stond er een 0-2 zege op het scorebord waardoor BFC 1 zaterdag 27 mei op eigen veld nog vol gas zal moeten geven om een plaats in de finaleronde te bereiken. Aftrap op sportpark Meerweg is dan om 14.30 uur. Veel support is natuurlijk altijd welkom.