BFC 1 boekt wederom ruime overwinning

BFC 1 – NVC 1 (3-1) 7-2

Zonder zelf groots te spelen heeft BFC 1 wederom een ruime overwinning geboekt, ditmaal werd in een gemeentelijke derby NVC opzij gezet.

De gasten uit Naarden wisten het de Bussummers één helft lastig te maken maar waren in het tweede bedrijf duidelijk een maatje te klein. Zoals wel vaker dit seizoen startte BFC voortvarend en kwam het dan ook al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong. Na een snelle aanval over de linkerflank bediende Dylan Horn op maat Tjerk Posthuma die doeltreffend afrondde. NVC leek al snel wat terug te doen maar doelman Ording wist in de vijfde minuut met een knappe redding zijn doel schoon te houden. BFC verzuimde nog in de eerste 10 minuten de score te verdubbelen en kreeg zelf het deksel op de neus. Na geklungel in de Bussumse defensie kwam NVC in de tiende minuut langszij.

Op jacht naar een nieuwe voorsprong was BFC vaak te gehaast en werden er nog wel eens wat verkeerde keuzes gemaakt. Een zeer strijdbaar NVC bleef verdedigend op de been en loerend op de counter probeerde ze het doel van BFC te bestoken. In de 34ste minuut werd een foute doeltrap aan NVC zijde de Naarders fataal. De bal kwam in de voeten van Tjerk Posthuma terecht die echter de doelman op zijn pad vond maar in de rebound was Olivier Blaauw er als de kippen bij om alsnog de bal tegen de touwen te schieten. Na nog een aantal goede kansen in de slotfase van het eerste bedrijf gemist te hebben werd het twee minuten voor het rustsignaal alsnog 3-1 door een doelpunt van aanvoerder Knevel.

De tweede helft bleek al snel dat NVC in de eerste 45 minuten veel van zijn krachten had verspeeld. BFC viel aan en creëerde genoeg mogelijkheden maar bleek in de afronding niet scherp genoeg. In de 56ste minuut werd het dan toch 4-1. Het was Felix Mispelblom die zich op fraaie wijze vrijspeelde en Dico Knevel op maat bediende die beheerst de bal in het doel deponeerde. Nog geen 10 minuten later zag Tjerk Posthuma een strafschop gekeerd worden. In het laatste kwartier liep BFC alsnog uit naar een ruime overwinning. Olivier Blaauw en Tjerk Posthuma tilden de stand naar 6-1. NVC-er Alex Pool wist nog een vrije trap op zeer fraaie wijze achter doelman Ording binnen te schieten waarna Tjerk Posthuma de 7-2 eindstand op het scorebord liet aantekenen.

Na deze overwinning staat komende zaterdag op eigen veld de kraker tegen de nog steeds ongeslagen koploper Pancratius op het programma. Aftrap 15.15 uur