BFC 1 boekt ruime zege, BFC 2 schiet tekort

BFC 1 – FC Weesp 1 (1-1) 6-1

Opstelling: 1. Damian Ranzijn 2. Felix Mispelblom 3. Daan Wassili 4. Koen Beuker 5. Joeri Ebbelaar 17. Jelle v.d. Geest 8. Julian v.d. Lek 9. Jeroen Harsevoort 10. Maxim Andriessen 11. Jostein Ohm Wissels: 12. Jurrien Blaauw 14. Niels Posthuma 15. Dylan Horn 21. Damian Koperdraat

BFC 1 heeft in zijn tweede bekerwedstrijd op eigen veld zondag tweedeklasser FC Weesp met ruime cijfers huiswaarts gestuurd. De Bussumse formatie zocht vanaf het begin de aanval en kreeg ook direct de mogelijkheid om de score te openen. Het was echter FC Weesp wat het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. In de zesde minuut werd een onnodig weggegeven vrije trap rond de Bussumse 16 meter van richting veranderd door de BFC muur en verdween zo achter de kansloze doelman Damian Ranzijn.

Vijf minuten later was de stand echter alweer gelijk. Een hoekschop van Jostein Ohm werd door Koen Beuker knap binnen gekopt. BFC was na de snelle gelijkmaker diverse malen dicht bij een voorsprong maar het was vooral de Weesper doelman die met een aantal fraaie reddingen de gasten op de been hield. Gaandeweg het eerste bedrijf werd het spel aan Bussumse zijde zowel verdedigend als aanvallend slordig. FC Weesp, wat vooral loerde op fouten aan Bussumse zijde, kreeg hierdoor nog een enorme kans maar doelman Ranzijn redde bekwaam waardoor de ruststand op 1-1 bleef steken.

De tweede helft schoot BFC weer uit de startblokken en had Zakaria Azzuzi al in de tweede minuut een grote kans om de Bussummers op voorsprong te zetten maar helaas vloog de inzet van de kleine dribbelaar in het zijnet. BFC was de tweede helft heer en meester en FC Weesp kon er nog maar met moeite uit komen.

In de 72ste minuut kwam het dan ook terecht op voorsprong. Slecht uitverdedigen aan Weesper zijde werd door Jelle v.d. Geest met een uitgekiende schuiver afgestraft. Amper een minuut later was het Jostein Ohm die na een individuele actie de bal op onnavolgbare wijze in de kruising krulde en zo voor de 3-1 zorgde.

BFC was nu echt los en combineerde er lustig op los. Met nog ruim tien minuten op de klok stond de mee opgekomen centrale verdediger Koen Beuker op de juiste plek om na een fraaie aanval de 4-1 tegen de touwen te schieten. FC Weesp was totaal de kluts kwijt en moest toezien hoe Julian v.d. Lek een minuut later voor de 5-1 zorgde. Het slotakkoord was voor Jostein Ohm die zes minuten voor tijd de 6-1 eindstand tegen de touwen schoot. FC Weesp was blij dat de goed leidende scheidsrechter Dorresteijn na negentig minuten voor de laatste maal floot en de schade zo nog beperkt bleef.

Na een slordige eerste helft speelde BFC 1 deze middag een uitstekende tweede met een verdienstelijk debuut voor A1 junior Niels Posthuma.

Renswoude 2 – BFC 2 (2-1) 3-1

BFC 2 heeft zichzelf tekort gedaan door in zijn tweede bekerwedstrijd tegen een onnodige nederlaag aan te lopen. De ploeg was namelijk 90 minuten lang de bovenliggende partij maar misten veel te veel opgelegde kansen. Het kwam in de eerste helft na een klein half uur spelen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Tijmen Ratsma.

Het kon deze echter niet lang vasthouden en nog voor de rust stond het Bussumse “schaduwelftal” met 2-1 achter. Een vrije trap rand 16 meter werd door Renswoude knap binnen geschoten en na slecht verdedigen kwam de thuisploeg vlak voor de thee op voorsprong.

De tweede helft was het vooral BFC 2 wat de kansen kreeg maar zo makkelijk als het net een week eerder gevonden werd zo moeizaam was het deze middag. Renswoude wist halverwege de tweede helft uit één van zijn spaarzame tegen aanvallen wel het net te vinden. Ondanks nog een aantal goede kansen voor BFC bleef het bij een 3-1 eindstand voor de thuisploeg.

Zaterdag 15 september staat voor beide elftallen de laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie op het programma. BFC 2 mag dan om 14.30 uur aantreden tegen sv Diemen 2. Voor BFC 1 staat om 17.00 uur de wedstrijd tegen zondag eerste klasser NVC 1 op het programma. Een wedstrijd met als inzet een plaats in de tweede ronde de beker.