BFC 1 boekt grootste overwinning

BFC 1 – RAP 1 (4-0) 15-1

In de één na laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie  heeft BFC 1 flink uitgehaald tegen hekkensluiter RAP. Op eigen veld bleek het krachtsverschil tussen beide ploegen vanaf minuut één levensgroot.

Binnen drie minuten stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van wie anders dan topscorer Tjerk Posthuma. Tussen de eerste twee doelpunten door kregen ook de gasten een levensgrote kans om tegen te scoren maar de inzet verdween voor hun aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Na de snelle voorsprong was BFC oppermachtig maar de eindpass was niet altijd zuiver zodat het tot de 22ste minuut duurde eer de voorsprong werd uitgebouwd door Jelle van der Geest. RAP kreeg in het eerste bedrijf nog een kans maar doelman Ording bleek bij de les en wist het doel schoon te houden. Nog voor het rustsignaal kwam BFC op een 4-0 voorsprong door Jostein Ohm die van buiten het strafschopgebied de bal beheerst in het doel deed belanden.

Na de verplichte theepauze was het binnen de minuut weer raak alleen nu was het RAP die wist te scoren na onnodig balverlies aan Bussumse zijde. Erg onder de indruk was BFC niet van deze tegentreffer en in de 52ste minuut bracht Felix Mispelblom met een fraai afstandsschot de marge weer op vier. Nog voor het uur verstreken was stond de 6-1 op het scorebord door Tjerk Posthuma. Met nog een half uur te spelen mocht Maurits Knoop na lang blessureleed zijn rentree maken in de Bussumse hoofdmacht. De middenvelder kon zo van dichtbij aanschouwen hoe Tjerk Posthuma op sublieme wijze een voorzet van Olivier Blaauw tegen de touwen joeg. Tien minuten later stond de spits wederom op de juiste plek om de 8-1 binnen te schieten. Nog geen minuut later werd Tijmen Ratsma op maat bediend door debutant Joshua Driehuis wat 9-1 betekende. De eerste jaars a-junior leek zes minuten later zijn debuut op te fleuren met een doelpunt maar werd op onregelmentaire wijze van een score afgehouden. De toegekende strafschop werd door doelman Desmond Ording onberispelijk binnen geschoten. De doelman droeg zijn doelpunt op aan zijn opa die langs de lijn vol trots stond te glunderen. Met nog tien minuten op de klok wist BFC door doelpunten van Maurits Knoop, Dico Knevel, tweemaal Tjerk Posthuma en een hele fraaie van Daan Wassili nog uit te lopen naar een 15-1 overwinning. Tot nu toe is dit de hoogste uitslag van het lopende seizoen in de vierde klasse E. In de strijd om de topscorerstitel deed Tjerk Posthuma met zeven doelpunten weer goede zaken.

Ondanks de grote overwinning was er ook wat leed te betreuren aan de zijde van BFC die vijf minuten voor tijd Olivier Blaauw geblesseerd naar de kant zag strompelen. Met het oog op de nacompetitie, die op 23 mei start, is het te hopen dat de blessure mee valt. De komende twee weken staat er voor BFC 1 geen wedstrijd op het programma. De eerstkomende wedstrijd is op 29 april in en tegen Muiderberg waar er om 15.00 uur zal worden afgetrapt.