BFC 1 boekt belangrijke zege

FC Weesp 1 – BFC 1 (1-3) 1-5

Na de domper van vorige week heeft BFC 1 jongstleden zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Op het sportpark in Weesp tegen de plaatselijke FC stonden de nummers 3 en 2 van de vierde klasse E tegenover elkaar met als inzet de tweede plek.

Op het natuurgras van de Weespers startte de Bussummers voortvarend en kwam de ploeg al na twee minuten op een 0-1 voorsprong. Jelle van der Geest wist met een strakke pass Jostein Ohm te bereiken die op knappe wijze de Weesper doelman kansloos liet. BFC was heer en meester en de Weesper gastheren wisten hier maar weinig tegenover te stellen. Het duurde echter tot de 26ste minuut eer de voorsprong verdubbeld werd maar na een snelle Bussumse aanval werd een uitstekende voorzet van Jostein Ohm door Tjerk Posthuma doeltreffend afgerond. Nog geen drie minuten later was het al 0-3 toen de Weesper doelman in de fout ging bij een schot van Jostein Ohm en Tjerk Posthuma er als de kippen bij was om deze misser genadeloos af te straffen. Binnen het half uur leek de wedstrijd dan ook al gespeeld. FC Weesp gooide wat meer fysieke kracht in de strijd in de hoop er nog wat van te maken. Het wist BFC dan ook met kunst en vliegwerk en wat vervelende overtredingen van een hogere score af te houden. Verdedigend waren de Bussummers in de laatste fase van de eerste helft wat minder scherp waardoor de Weespers in de 41ste minuut de eerste grote kans kregen. De bal werd echter tegen de paal geschoten zodat de marge op drie doelpunten bleef staan in Bussums voordeel. Drie minuten later werd slordig uitverdedigen de ploeg echter fataal en werd de 1-3 achter de kansloze doelman Ording binnen geschoten.

Om de Weesper formatie niet terug te laten komen in de wedstrijd was het noodzakelijk om in het tweede bedrijf de wedstrijd snel in het slot te gooien en het niveau van het eerste half uur weer te halen. Terwijl de gastheren nog bezig waren met het verteren van de thee was het Davey du Maine die in de 48ste minuut met een strakke schuiver van buiten de 16 meter voor de 1-4 zorgde. BFC liet zich nu niet meer verrassen en stapelde kans op kans maar op het steeds meer op een bogglepiste voor beginners gelijkende veld hobbelde de bal niet altijd voor de Bussummers de juiste kant op. Het zag Dico Knevel en Jostein Ohm ook nog eens de lat raken waardoor het tot de 81ste minuut duurde eer er weer gejuicht kon worden. Felix Brosschot wist echter de inmiddels koud geworden handen van het publiek op elkaar te krijgen en na een onnavolgbare individuele actie de 1-5 binnen te schieten. Zo stond er na negentig minuten een dikverdiende overwinning op het scorebord en staat BFC 1 momenteel stevig op de tweede plaats.

Komend weekend is de ploeg vrij om op 28 november op het eigen sportpark de competitie te hervatten tegen Muiderberg.