BFC 1 blijft thuis ongeslagen

In de thuiswedstrijd tegen RKAV uit Aalsmeer heeft koploper BFC 1 zijn ongeslagen thuisstatus weten te behouden. De gasten werden met een 1-0-nederlaag naar huis gestuurd.

Erg makkelijk ging dit echter niet, vanaf de aftrap lieten de gasten uit Aalsmeer al zien met geen enkele aanvallende intentie naar Bussum te zijn afgereisd. Het was BFC (met Peter Beekman als coach omdat Ferry Hendrikse geschorst was) wat de aanval zocht maar rond de zestien meter van de tegenstander niet het juiste antwoord wist te vinden tegen de sterke verdediging van de tegenstander. Wisten de Bussumers er wel doorheen te komen dan was het de lat die een openingstreffer in de weg stond. Een 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Na de rust wederom een oppermachtig BFC op jacht naar de voorsprong. In de 50e minuut hadden de Bussumers weer het geluk niet aan hun zijde toen de sterk spelende Davey Dumaine een vrije trap op de lat zag belanden. Nog geen zes minuten later was het Matthijs de Soet die de dwarsligger raakte en de brilstand zo gehandhaafd zag. Het Bussumse publiek en de spelers begonnen  er moedeloos van te worden dat het net maar niet gevonden kon worden.

Aanval na aanval zagen de gasten uit Aalsmeer op zich af komen maar op wonderlijke wijze wist BFC maar niet tot scoren te komen. Toch werd de tomeloze aanvalsdrift van de Bussummers beloond. Het was zeven minuten voor tijd de sterk ingevallen spits Tom Beekman die het gaatje wist te vinden tussen een woud van benen en zo BFC op een 1-0-voorsprong zette. Ook in de slotfase kreeg BFC nog wat kansjes maar met dit ene doelpunt moest men genoegen nemen. Ondanks de magere zege een zeer verdiende overwinning voor de Bussumse formatie tegen een ploeg die deze zondag niet wilde voetballen. BFC 1 blijft koploper en wacht zondag as uit bij Nautilius wederom een zware wedstrijd om de koppositie te verdedigen. (Martin Oosterdijk)