BFC 1 al na eerste helft klaar

Wasmeer 1 – BFC 1 (1-6) 1-9

In wedstrijd nummer 5 van het seizoen is BFC 1 op simpele wijze in het spoor gebleven van koploper Pancratius. Op sportpark Anna’s Hoeve in Hilversum was de ploeg veel te sterk voor gastheer Wasmeer. Vanaf het eerste fluitsignaal bleken de Bussummers veel sterker en stond het al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Het was Jostein Ohm die van 28 meter met een “zwabber”bal de doelman van Wasmeer passeerde.

De Hilversummers kregen snel na de openingstreffer de kans om de stand gelijk te trekken maar wisten één van hun spaarzame kansen niet te verzilveren. BFC bleef de aanval zoeken en kreeg ook voldoende mogelijkheden om de score al snel te verdubbelen. Het duurde echter tot de zeventiende minuut eer de 0-2 werd binnen geschoten. Dico Knevel mocht, nadat Olivier Blaauw onreglementair was afgestopt, vanaf de strafschopstip aanleggen. De aanvoerder had geen enkele moeite om vanaf 11 meter doeltreffend uit te halen. Vijf minuten later was Tjerk Posthuma het eindstation van een fraaie Bussumse aanval wat de 0-3 betekende. Direct daarna werd de Bussumse defensie verrast door een snelle tegenaanval van de gastheren en was doelman Ording kansloos. De eerste de beste Bussumse aanval na het tegendoelpunt werd door Olivier Blaauw doeltreffend afgerond. BFC speelde in de eerste 45 minuten uitstekend voetbal wat in de slotfase van het eerste bedrijf nog twee doelpunten van Tjerk Posthuma opleverde. Met een 1-6 voorsprong werd de rust bereikt en was in feite de wedstrijd al gespeeld.

Het tweede bedrijf startte BFC met de intentie om nog eens te proberen om een half dozijn doelpunten te maken. Met de ruime marge op het scorebord werd de ploeg echter wat slordiger en werden er vele mogelijkheden om de score nog flink op te laten lopen onbenut gelaten. Toch vielen er nog drie doelpunten in het voordeel van BFC. In de 54ste minuut werd het 1-7 door een eigen doelpunt aan Hilversumse zijde. Halverwege de tweede helft liet Davey du Maine zien dat ook hij zich een vrije trappen specialist mag noemen en liet hij met een fraaie krul de bal in de kruising verdwijnen. Het slotaccoord was voor Tjerk Posthuma die in de negentigste minuut zijn vierde doelpunt van de middag maakte en daarmee de eindstand op 1-9 bracht.

Met deze ferme overwinning op zak handhaaft BFC zich op de tweede plaats. Komend weekend mag men rust houden om dan op 15 oktober de competitie voort te zetten tegen RAP.