BFC 014-1 neemt voorschot op titel

BFC O14-1 heeft naaste belager DOVO van zich afgeschud. Op sportpark Panhuis in Veenendaal waren de Bussumse bezoekers met 1-2 te sterk. 

Door de zege blijft BFC O14-1 ongeslagen in de voorjaarscompetitie. DOVO en VVIJ volgen met respectievelijk vijf en zeven verliespunten meer op gepaste afstand van het elftal van Junior Hulst. Met de overwinning neemt BFC een voorschot op de voorjaarstitel. De winst op DOVO betekende de tiende (!) competitiezege op rij.

De bezoekers begonnen de wedstrijd tegen DOVO met een sterk gewijzigd elftal ten opzichte van het duel een week eerder met VVZ’49. Michiel Gebbink, Lukas Dupuits en Olivier van der Eijk vormden de aanvalslinie. Voor Roemer Jansen was een plek op het middenveld ingeruimd. Dyago Bos – normaal gesproken stand-in voor de rechtsbuitenpositie – mocht het als rechtsback proberen en deed dat zeer verdienstelijk. Ondanks de personele wisselingen was BFC de bovenliggende ploeg, hoewel de aanvallers weinig tot niets konden uitrichten tegen de Veenendaalse defensie. De Bussumse defensie (naast Dyago bestaande uit Kay Lefeber, Melle Muller en Teun Wesseling) gaf als vanouds geen krimp.

Invaller Sam Altena zorgde na de rust in hoogst eigen persoon voor het verschil. Nadat zijn rush onreglementair werd onderbroken door een DOVO-verdediger, kon David Jonckheer (ook ingevallen) onberispelijk de toegekende strafschop inschieten: 0-1. Twintig minuten later maakte Sam zelf de tweede na een blunder van de doelman. Dat de thuisploeg nog in de slotfase kon tegenscoren, was alleen van belang voor de statistieken.

Komende zaterdag wacht op sportpark Meerweg VVIJ (aanvang: 10.30 uur). Tussendoor wordt woensdag nog geoefend tegen Almere City FC O14-1.

 

 

De trouwe BFC-supporters