Bevrijdende eerste zege voor BFC O14-1

De eerste competitiezege is daar voor BFC O14-1. Vijf wedstrijden had het elftal van trainer Junior Hulst ervoor nodig om die langgekoesterde drie punten te mogen bijschrijven. In Amsterdam was het zover. WV-HEDW werd met 0-3 verslagen.
In een week die gedomineerd werd door de discussie over kankerverwekkend rubber op kunstgras, had BFC O14-1 het voorrecht om op sportpark Middenmeer te mogen spelen op echt gras. En met een Derbystar als wedstrijdbal, kon het op voorhand al bijna niet meer misgaan. Althans, zo dachten de meegereisde Bussumse voetbalromantici langs de lijn. Trainer Junior Hulst had echter voor de wedstrijd te stellen met twee serieuze blessuregevallen: Kay Lefeber kampte met hamstringproblemen en Michiel Gebbink werd het spelen onmogelijk gemaakt door een opspelende lies. Om die reden was er voor het eerst dit seizoen een basisplek ingeruimd voor Roemer Jansen en mocht ook Bart van der Veen vanaf het begin starten.

img_2899

Voetbalromantiek ten top: echt gras en een Derbystar

img_2881

BFC O14-1 klaar voor de aftrap

Die personele mutaties verhinderden niet dat BFC sterk startte tegen Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen, hierna gemakshalve WV genoemd. De voorsprong na twintig minuten was dan ook dik verdiend. Bart schoot vanaf zestien meter onberispelijk binnen: 0-1. Ondertussen was rechtsback Sam Altena al van het veld gegaan met een blessure. Zijn vervanger heette Roman van Eldijk. Na een half uur spelen was het de beurt aan Felipe Cartigny om te scoren. Na een prachtig schot van Lukas Dupuits op de paal, tikte hij de terugspringende bal binnen: 0-2.

WV kwam na de pauze getergd uit de kleedkamer. Het lichte veldoverwicht leidde tot een aantal kansen. Maar keeper Martijn Mostert stond op het juiste moment op de juiste plek. Na een schitterende dieptepass van Melle Muller had David Jonckheer de kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Oog in oog met de Amsterdamse keeper miste hij. Even later doelpuntte hij alsnog en was de bevrijdende zege een feit: 0-3.

Komende zaterdag ontmoet BFC O14-1 op sportpark Meerweg hekkensluiter Fortuna Wormerveer. Deze ploeg is na twee wedstrijden nog puntloos.