Bekerwedstrijd JO8-1 een formaliteit: 18-1

Dat het niet een bijzonder spannende wedstrijd zou worden, dat was wel ingecalculeerd. Gelet op de eerdere uitslagen in deze bekerpoule konden we inschatten dat het team van AS ’80 het onze jongens niet heel lastig zou gaan maken, en dat we de geblesseerde Daan niet heel erg zouden missen. Op voorhand werd al tussen de coaches afgesproken dat AS ’80 met 9 spelers het veld in mocht.

AS ’80 mocht aftrappen, maar dat balbezit duurde niet lang. Met de gretigheid die we van Wessel kennen lag de 1-0 er al binnen 10 seconden in, en in diezelfde eerste minuut tekende hij ook voor de 2-0 na een fraaie assist van Johan. Na goed doorzetten van Fedde kon Wessel daarna ook de 3-0 laten aantekenen. De boeken zijn er intussen op nageslagen, maar het is in de voetbalgeschiedenis tot dusver niet voorgekomen dat binnen de 2 minuten een zuivere hattrick is gescoord!

De doelpuntenmachine was nu op toeren en in hoog tempo werd de score verder opgevoerd. Oli, na aangeven van Thijs: 4-0, 5-0 door Wessel, 6-0 door Tijn, 7-0 door Thijs en 8-0 wederom door Wessel na een mooie assist van Tijn. Dit was de stand na pas 10 minuten spelen. Keeper Tibbe kreeg de opdracht om een stuk verder voor het eigen doel te gaan spelen als een soort laatste man, terwijl het prijsschieten intussen gewoon door ging. Thijs en Oli scoorden allebei nog een keer (10-0 voor wie de stand nog bijhoudt) en daarna volgde weer een omzetting; laatste man Tibbe  werd naar voren gedirigeerd en Fedde werd het nieuwe slot op de deur, ter hoogte van de middellijn. Met nog een doelpunt van Thijs, een van Wessel  en twee van Oli werd de ruststand bereikt: 14-0.

De rust werd door coach Jesper gebruikt om de mannen wat extra opdrachten mee te geven: minder persoonlijke acties, meer een-twee combinaties en voor de goal steeds weer op zoek naar een teamgenoot die nog niet heeft gescoord. Er volgden nog een paar omzettingen, waardoor het hele team nu in spiegelbeeld stond, met Wessel als laatste man en Tibbe als diepe spits.

De tweede helft kreeg daarmee een ander gezicht: veel meer combinaties, zoeken naar oplossingen waarbij met name het goede positiespel van Hugo opviel. En waarbij AS ’80 zowaar een paar kansjes kreeg! Eerst was het nog Tijn die 15-0 maakte waarna de eerste en enige tegentreffer viel: 15-1. Fedde tekende voor de volgende twee treffers, na voorbereidend werk van Oli en Tijn: 17-1, en in de laatste minuut liet Wessel nog een keer zien waarom hij liever geen laatste man staat: van grote afstand schoot hij de bal in de kruising, waarmee de eindstand op 18-1 kwam.

Een mooi resultaat bij een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd is geworden. De mannen mogen zich weer gaan opmaken voor de volgende wedstrijd in de competitie: uit tegen Fortuna in Wormerveer. Een wedstrijd waarbij we het moeten doen zonder teammanager Nicolette, die er steeds voor zorgt dat alles rondom het team Eindeloos goed is geregeld. Waarvoor (bloemen)hulde!

Rene Daselaar.