Beker: BFC F3 – Buitenboys F4

Zaterdag 23 november  BFC F3 – Buitenboys F4  Bekerwedstrijd

Deze zaterdag speelden onze mannen in blauw de eerste bekerwedstrijd in de knock-out fase.

Aan het begin van het seizoen zijn er drie bekerwedstrijden gespeeld en deze zijn allemaal overtuigend gewonnen (28 mee, 2 tegen). Elke vanaf nu gewonnen bekerwedstrijd zorgt ervoor dat de heren een ronde verder komen.

Een waterig zonnetje begeleide de mannen naar het veld, zenuwachtige mannen dat was te merken. Een drie weken geleden was er in de reguliere competitie al van de Buitenboys F4 gewonnen met een mooie 7-0. Toch voelde je wat druk, het is toch de nummer twee op de lijst. Een waardige tegenstander, klaar voor de strijd.

Na de aftrap leidt scheids Hein met soepele hand de wedstrijd. Coach Jeroen heeft gekozen voor een afwijkende opstelling. Na verkregen inzichten bij de Ajax clinic van een drie weken geleden gaan deze worden toegepast bij de F3. Aldaar spelen de spelers niet op een vast plek maar rouleren ze wekelijks op posities. Voor deze wedstrijd betekent dat Olivier rechts achter speelt en Ties in de spits.

Het begin is moeizaam, de eerste tien minuten wordt er niet gescoord. Ligt het aan de opstelling? Buitenboys is een drie keer dicht bij een treffer. Rosso is bij de pinken en houdt het doel schoon. Dan zijn onze jongens het zat en begint het voetballen. Na opkomen van Olivier over rechts en een mooie voorzet op Ties, rondt deze voortreffelijk af. 1-0. De wedstrijd komt in een stroomversnelling en de ene mooie pass na de andere volgt. Kort na de 1-0 kapt Alex met een mooie beweging de keeper uit en maakt de 2-0. Snel daarna komt Finn op en maakt de 3-0. Olivier moest even wennen op zijn plek maar vervult zijn rol uitstekend. Leuk om te zien dat de heren communiceren: “Sid, blijf jij achter, dan ga ik naar voren”. Na een rush en een 1-2 maakt Olivier vanaf rechts in een kleine ruimte de 4-0. Het is rust.

Peptalk van coach Jeroen. Houd je posities vast en blijf goed overspelen, jullie doen het fantastisch. En fantastisch blijft het. Wessel, Alex, Finn (kopgoal uit een rebound) en Thomas zorgen in no-time voor de 5, 6, 7 en 8-0. Wessel is snel als altijd, maakt veel meters en zorgt voor de nodige assists.

Buitenboys komt er niet aan te pas. Max staat als een huis te verdedigen en geeft menig pass naar voren, het zijn eigenlijk al voorzetten vanaf de helft van de F3. Sid slide er vrolijk op los en smoort menig aanval van de tegenstander in de kiem.

Thomas komt regelmatig op vanuit de centrale verdediging maar vergeet nooit terug te gaan.

Dan de 9-0. Na al eerder van 15 meter op doel te hebben geknald (half metertje naast) krijgt Sid weer een bal uit de defensie van Buitenboys aangespeeld. Hij aarzeld geen moment en haalt snoeihard uit; onhoudbaar links het doel in. Sid, van harte met de tweede van het seizoen. Was het bij dit doelpunt of bij de 7-0 van Finn dat de scheidsrechter beide handen in de lucht stak? Ik ben het even kwijt…

Ties speelt menig Bboy dol, ze krijgen hem niet onder controle. De verdediging van de Buitenboys laat het hoofd hangen en meldt aan de keeper dat ze vernederd worden.

Het gaat nog verder. Uit een hoekschop kopt Olivier op de lat, Thomas rondt koelbloedig af. Alex kapt en draait voor het doel, speelt een Buitenboy uit en bepaald de eindstand op 11-0. Wat hebben we genoten.

Volgende zaterdag thuis tegen Waterwijk, de nummer 4. Bij winst is de F3 winterkampioen!