B2 wint overtuigend in beker

BFC B2 – SDO B2: 6 – 1 (0-1)
BVV B1 – BFC B2: 1 – 11 (1-4)
De eerste twee wedstrijden onder leiding van B2-trainer/coach Paul Nagtegaal zijn overtuigend gewonnen. Vorige week begon de B2 nog wat onwennig en was de ruststand 0-1 voor SDO B2, maar na rust werd SDO overlopen en werd duidelijk gemaakt dat er maar één team recht had op de overwinning; einduitslag 6-1.
Vandaag was het nog duidelijker, al was het eerste doelpunt weer voor de tegenstander. Lennart raakte de linkerspits van BVV ’31 (de zoon van Marco Borsato) héél licht, maar de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Wat mij betreft was dit geen penalty, maar gezien de strakke regels van coach Paul – geen commentaar op de scheidsrechter – heb ik mijn mond maar gehouden….
De eventuele hulp van de scheidsrechter zou het thuisspelende team ook niet geholpen hebben, dat kon elke leek zien. Dit zou voetballes worden van onze B2 aan BVV ’31. De ruststand was slechts 1-4, maar die had eigenlijk 1-9 moeten zijn als alle andere kansen benut waren geweest. Abe werd daarnaast een zuiver doelpunt ontnomen vanwege vermeend buitenspel, maar dit sloeg echt hélemaal nergens op. Maar goed, ook bij 1-4 is de buit binnen.
Na rust wisselde Paul wat spelers en met o.a. Zakaria en Hakim op het middenveld werd BVV ’31 bij vlagen helemaal dol getikt. De eindstand was uiteindelijk 1-11 waarbij Abe (5x) en Man-of-the-Match Gijs de G (3x) de topscoorders werden. We zouden echter de rest van het team tekort doen als we alleen naar de doelpuntenmakers zouden kijken. Dit was namelijk een echte teamprestatie.
Quint kreeg een speciale vermelding in Pauls korte nabespreking vanwege het feit dat hij voor het eerst in zijn voetbalcarrière op de rechtsbackpositie geposteerd was en zijn taak subliem uitvoerde.

Toon Paulussen
Leider B2