B1 nog op 100%

De B1 heeft zijn eerste vijf wedstrijden allemaal gewonnen. In de derde ronde werd het thuis 3-0 tegen Fortuna Wormerveer met doelpunten van Tjerk, Wietse en Tjerk. Vorig weekeinde liep de score hoger op in de uitwedstrijd tegen VVC uit Nieuw-Vennep: 1-5. Dit weekeinde werd het in de vijfde speelronde thuis 5-0 tegen Velsen.

Zaterdagmiddag was het binnen tien minuten al raak door de zoveelste kopbal van Tjerk. De 2-0 was een mooie actie van Felix die zichzelf vrij speelde voor de keeper na een prachtige pass van Maxim. De 3-0 was een fraai afstandsschot van Josia. Na rust mocht Velsen lang hopen op een aansluittreffer, maar besliste BFC de wedstrijd in de slotfase met nog twee doelpunten: een kopbal van centrale verdediger Gijs na een corner en een mooie actie van invaller Mischa.

Vorige week kwam de B1 voor rust op 2-0 na een kopbal van Tjerk en een afstandsschot van Josia vanaf de rand van het zestienmetergebied. In de tweede helft scoorde Tjerk nog een keer, waarna Thijs & Thijs de wedstrijd op slot gooiden. Eerst Thijs PR in een snelle combinatie, daarna Thijs G die inviel en met zijn eerste balcontact meteen scoorde. (RO)