B1 elf punten voorsprong

Met een reeks van zes zeges op rij is BFC B1 inmiddels elf punten los gekomen van de concurrentie. Het elftal van trainer Marcel Elderenbos heeft inmiddels elf van de twaalf wedstrijden gewonnen. Na volgend weekeinde – tegen Hercules Zaandam – zit de helft van de competitie er op. Na de winterstop moet de promotie naar de hoofdklasse veilig gesteld worden.

Zaterdag behaalde de B1 een moeizame overwinning op Hellas Sport uit Zaandam. Op het natte gras – even wennen voor BFC – bleef het in de eerste helft 0-0 dankzij een aantal prachtige reddingen van keeper Niels en knap werk van verdediger Remus. Na Rust brak rechtsback Jostein de ban door goed mee op te komen en mooi af te ronden. Spits Tjerk bracht de beslissing door 2-0 te maken.

Vorige week was er met 6-0 gewonnen van Jong Aalsmeer United. In de moeizame eerste helft scoorde alleen Dirk-Jan die een fraaie lange pass van Tim op de borst aannam en met een volley in de kruising knalde. In de tweede helft werden de ruimtes groter, vielen er gaten en liep BFC soepel uit. De mooiste treffer was een vrije trap van Jostein vanaf 25 meter die als een streep langs de muur en de keeper vloog: zo’n kaarsrechte lijn die je wel in voetbalstrips ziet maar zelden op het veld.

De vorige twee wedstrijden verliepen moeizamer, maar lieten wel zien hoe breed de selectie is en hoe de invallers vanaf de bank het verschil kunnen maken. Zo gaf de invalbeurt van Thijs PR in de uitwedstrijd tegen Hoofddorp de doorslag. Hij wist een paar keer de bal te veroveren en met slimme passes opeens ruimtes te vinden die er daarvoor nog niet waren. De wedstrijd leek lang op 0-0 af te koersen (met dank aan keeper Niels), maar na de wissel van Thijs vielen er wel twee doelpunten en werd het alsnog een 2-0 zege.

 

Tags: