Altius J011-2 – BFC JO11-3 De Morgenstond Heeft Goud In De Mond

Altius J011-2 – BFC JO11-3 – UITSLAG 1-8

BFC JO11-3: focus voor de aftrap

Dptn: Tijl 3x, Pepijn 2x, Teun 2x, Jordan 1x. MOTM: Teun

De keren dat je al om 10:30 een wedstrijdverslag zit te tikken zijn gelukkig sporadisch. Reden de allervroegste wedstrijd mogelijk, die van 08:30 dus. Al om 07:45 werd er verzameld (helaas zonder de zieke Sjef ) om aan te treden tegen Altius JO11-2. De hekkensluiter in de competitie. Onderschatting lag dus op de loer.

Na een goede warming-up om de jongens warm, wakker en scherp te krijgen bleek dit toch niet helemaal gelukt te zijn, want al na 1 minuut ging er vanuit een corner een bal in. 1-0 achter! Enige pluspunt. Alle wedstrijden waarin onze jongens op achterstand begonnen, eindigden in winst. Dus: no stress.

De eerste 10 minuten verliepen erg rommelig aan BFC zijde, slechte passes, slechte mandekking, het liep gewoon nog niet. Pepijn, die een abonnement lijkt te hebben op de openings/aansluitingstreffer, scoort voor de 4e wedstrijd op rij de eerste treffer aan BFC zijde. Een belangrijke aansluiting. Een paar minuten later zet Pepijn een één-twee op met Syl, en scoort Pepijn de 1-2, de voorsprong is gepakt en nu lekker gaan voetballen.

Vanaf dat moment is het BFC dat de wedstrijd domineert. Altius komt er eigenlijk niet meer aan te pas. De BFC verdediging kan heerlijk opkomen zonder verder kansen weg te geven, Jamian onze centrale man probeert het een paar keer van afstand maar uiteindelijk is het zijn dieptepass die Jordan mooi lanceert en de 1-3 op het scorebord zet. Vervolgens is het de razendsnelle rechtsback Tijl die mooi opkomt en de 1-4 mag aantekenen.  Tof als een verdediger scoort, dat geeft altijd dubbele blijdschap! Het blijft eenrichtingsverkeer en als dan de Altius keeper ook nog een bal loslaat, waarbij Teun alert kan intikken is de stand 1-5.

Er worden veel kansen gecreëerd maar BFC is ook slordig in de afwerking en het zat met name spits Syl vandaag niet mee. Hij zag zijn harde werken vandaag niet beloond worden met een doelpunt, als hij vervolgens ook nog een mooi schot op de paal uiteen ziet spatten.

In de rust had de coach gezegd dat er meer en beter gepassed moest worden en bij de laatste 3 doelpunten was dit duidelijk zichtbaar. Alle 3 doelpunten gingen over meerdere schijven, en zagen we het bekende tikkie-takkie. Eindstation 2x Tijl (die intussen de spitspositie innam) en 1x Teun op mooi aangeven van Jordan. Eindstand 1-8. Een mooie solide wedstrijd waarbij Altius er eigenlijk niet uitkwam. Thijmen als keeper zijn kracht als voetballer kon laten zien, de boel dichthield en zich als een ware aanvoerder opstelde. Linksback Siger heerlijk kon opkomen en geen kans meer weggaf.  Kortom een heerlijke pot voor het zelfvertrouwen, volgende week wacht Buitenboys JO11-2, net zo vroeg dat dan weer wel.

 

WH