Almere FC D5 -BFC D4

Onze eerste competitie wedstrijd ging van start. Uit in Almere-Haven. We waren lekker op tijd, ondanks een paar vergeten voetbalschoenen. In Almere volgde eerst een praatje in de kleedkamer, een warming-up op het veld en na een geweldige yell, (leuk gedaan jongens!) begon de wedstrijd.

Wat meteen al opviel was dat we continu in de aanval waren. Almere kwam bijna niet op de helft van BFC.

Al vrij snel resulteerde dit in een 0-1 voorsprong via een aanval over rechts.Wat volgde waren nog meer mooie aanvallen, waarbij de keeper van Almere uiteindelijk toch het laatste woord had.

Helaas voor de keeper van Almere dook hij op een gegeven ogenblik over een bal heen, door BFC mooi gegeven vanaf links, waardoor de bal uiteindelijk via de rechterzijde op eenvoudige wijze het net in ging, 0-2. Een mooie corner, niet veel later, vanaf rechts, eindigde in de 0-3.

Wat wij als ouders zagen was leuk voetbal, hard werken en mooie voorbeelden van samenspel.Er was veel druk op de tegenstander, ballen kwamen op de lat, gingen naast of werden corners. Niet ver voor de rust brak een speler van BFC mooi door, speelde af op rechts en daar was de 0-4. Daarna dachten we nog één doelpunt te zien, helaas was deze buitenspel. Maar met 0-4 de rust in was niet verkeerd.

Na de rust leek het er even op dat Almere meer druk op BFC ging zetten. Ze kwamen vaker op onze speelhelft en heel soms leek het nog even gevaarlijk te worden. Ware het niet dat onze verdediging stond als een huis en onze keeper ook uitstekend wist hoe hij het doel moest verdedigen. Al heel snel had BFC weer de overhand en bleken we gewoon sterker te zijn als de tegenstander. De 0-5 duurde niet lang en, helaas voor de keeper van Almere, werd het door een slippertje ook nog 0-6. Kort hierop brak een speler van BFC door over rechts, passeerde de verdediging van Almere en scoorde een heel mooi goal. Helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel!? Moeilijk te begrijpen, maar ja, accepteren maar.

Ook hier werd weer snel antwoord op gegeven, want na de uittrap van de keeper werd het toch snel 0-7. Iedereen rook nu wel een doelpunt en de wedstrijd liet het toe dat er wat meer zelf werd gespeeld. Na de 0-7 kwam de 0-8 en na een prachtbal van achteruit ook de 0-9. Het hield maar niet op. Na een simpel afgepakte bal van een verdediger van Almere kwam BFC in de dubbele cijfers, 0-10.

BFC besloot nog even door te gaan en door weer een mooie aanval kwam de 0-11. Een vrije trap vanaf rechts, zo ongeveer vanaf de zijlijn, recht op het goal, zorgde voor de 0-12. Als laatste nog één keer zo’n mooie uitbraak en de eindstand werd 0-13.

Jongens, we hebben een leuke wedstrijd en goed samenspel  gezien. De wedstrijd liet het toe, maar er zullen vast ook zwaardere tegenstanders volgen.