Aftrap Twin Games daverend succes voor BFC!

Twin Gamess.v. Diemen – BFC         11-37
Doelpunten: heel veel…..

Hoewel het kwik van de thermometer het vriespunt naderde werd woensdagmiddag op het sportcomplex van s.v. Diemen voor het eerst afgetrapt voor de Twin Games 2014. Een nieuwe competitie op initiatief van Ajax waarin de voltallige 2e jaars F-selectie gezamenlijk optrekt en de degens kruist met gerenommeerde tegenstanders (waaronder Ajax zelf). Het meegereisde publiek werd hartverwarmend getrakteerd door de oppermachtige Twin Teams van BFC die s.v. Diemen uiteindelijk met een niet eens geflatteerde eindscore van 37-11 (!) behoorlijk te kijk zetten. De galavoorstelling stond bol van Gallery Play, onverzettelijke werklust, magnifiek samenspel en fantastische doelpunten. De eerste klap is een daalder waard, hulde!

Dat de 2e jaars F-selectie van BFC over buitengewone kwaliteiten beschikt is al meermaals bewezen. Niet voor niets lopen zowel de F1, F2 als F3 vrijdag a.s. over de rode loper bij de huldiging van de winterkampioenen. Deelname aan de Twin Games is dan ook een meer dan welkome beloning voor onze Azzurri.

“Betere voetballers ontstaan door meer balcontacturen in kleine(re) ruimtes”. Zoals bekend maakt Ajax zich zorgen over de afgenomen basistechniek bij Nederlandse jeugdvoetballers. Vanaf dit seizoen wordt daarom zwaar ingezet op het trainen en spelen in kleine(re) ruimtes. Dit wordt dit niet enkel als topprioriteit voor de opleiding gezien, maar ook als essentiële pijler bij de samenwerkingsverbanden van Ajax.

De ‘Twin Games’ competitie kent zowel thuis- als uitwedstrijden tegen clubs die net als BFC een samenwerkingsverband met Ajax hebben. Een groot voordeel is dat er meer spelers voor een wedstrijd kunnen worden geselecteerd en de speeltijd per individuele speler wordt gemaximeerd. Een win-win situatie met het oog op plezier en ontwikkeling van onze jeugdspelers en bovendien een geweldige beloning voor onze helden.

Nieuwsgierig? Noteer de volgende Twin Games dan maar alvast in de agenda’s:

Woensdag 12 februari
Sportpark Meerweg, aanvang 16:30 uur
BFC – OSV