70 minuten voetbal (nog) te lang voor de JO14-2

Na een welverdiende vakantie zijn er al weer twee officiële wedstrijden door de jongens van de 14-2 gespeeld, met wisselend resultaat. Zoals gebruikelijk start de competitie met bekerwedstrijden die bekend staan om hun wonderlijke indelingen. Met een poule waarin 1e klasse, hoofdklasse en topklasse vertegenwoordigd zijn is dat weer goed gelukt.

De eerste wedstrijd, zonder 1 enkele training in de benen, werd met 4-3 gewonnen van SDO JO14-1. SDO komen we ook in de competitie tegen dus dit zou een aardige graadmeter moeten zijn. Vorig seizoen werd nog van dit team verloren dus een makkie zou het niet worden. Een makkie was het zeker niet maar BFC was de eerste helft duidelijk de betere en liep makkelijk uit naar 4-1 met doelpunten van; David, Floris, Max en Wessel. De tweede helft liepen de benen langzaam vol en werd het allemaal wat moeizamer maar puur op karakter werd de overwinning binnengesleept. Geen slechte start dus.

Dan de tweede wedstrijd tegen Hoofdklasser Waterwijk JO14-1. Na een eerste voorzichtige trainingsweek zou dit zeker geen makkie worden tegen een team dat al een paar weken bezig is. De eerste twintig minuten hebben we laten zien dat we helemaal niet onder hoeven te doen voor een hoofdklasser. Na bij een paar opgelegde kansen net niet het net gevonden te hebben kwamen we op een 0-1 voorsprong door Sebas. Zou dit de bekersensatie worden…?

Nog voor rust scoorde Waterwijk 2x waarna de broodnodige rust werd gebruikt om de wonden te likken en op adem te komen. Met nog 11 min of meer fitte spelers zouden we de tweede helft knokken voor wat we waard waren en zo lang mogelijk stand houden. Want dat we het moeilijk zouden krijgen was wel duidelijk.

Het verschil in fitheid spatte er van af de tweede helft waardoor de jongens bij vlagen echt overlopen werden. Toch duurde het tot ver in de tweede helft tot de jongens braken en toen was het dan ook echt gedaan. Met 4 doelpunten in de laatste 9 minuten won Waterwijk terecht, eindstand 7-1. De tweede helft kansloos maar in de eerste helft voldoende aanknopingspunten om uit te zien naar een leuk voetbalseizoen.

Deze week hopelijk met een complete spelersgroep lekker trainen en fit worden voor de start van de competitie.