O11-1 start competitie met ruime zege

BFC JO11-1 – DIOS JO11-1: 7-0 (dptn: Safouane en Toine (2x), Jappie, Maxim en Timothy (1x))

Opstelling: Marc, Vincent (Timothy), Maxim, Mika, Imran, Jappie, Milan (Safouane), Toine en Nassir (Sophie)

Na een uitgebreide voorbereiding die reeds in juni begon en met inmiddels al weer 36 wedstrijden in de benen, inclusief een uitstekende generale tegen Victoria JO11-1 vorige week (8-1 overwinning in de bekercompetitie met doelpunten van Toine, Jappie en Milan (ieder 2x), Maxim, Mika en Sophie), is de JO11-1, het vlaggenschip van BFC’s lichting uit het geboortejaar 2007, helemaal klaar voor de start van de competitie.

BFC O11 selectie 2017-2018. Timothy ontbreekt op de foto wegens schoolkamp

Het team is op het allerhoogste niveau, Hoofdklasse 1, ingedeeld en zal voor de winterstop uitkomen tegen AZ, AFC, AFC’34, Buitenveldert, DIOS, Hoofddorp, Koninklijke HFC, Maarssen, Purmersteijn, Volendam en Zeeburgia. De KNVB heeft de spelvorm voor deze leeftijdscategorie dit seizoen nog ongemoeid gelaten en de wedstrijden zullen worden gespeeld in een 9×9 formatie op driekwart veld.

Vandaag wacht tegenstander DIOS uit Nieuw Vennep. Dit team deed het vorig jaar erg goed in de O10 competitie en moet geenszins worden onderschat. Trainer/coach is Henny Meijer, eind jaren tachtig een gevaarlijke spits met geheel eigen stijl bij o.a. FC Groningen en Ajax. Het is een schitterende nazomerse middag en de omstandigheden zijn echt prachtig. Als vanouds is het hondstrouwe publiek in grote getalen aanwezig om de verrichtingen van de blauwhemden te aanschouwen.

Tot zover de voorbeschouwing. Om 12:00 uur blaast leidsman Roy voor de aanvang van de wedstrijd. De eerste 10 minuten zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd maar al snel wordt BFC steeds dominanter. De bal wordt geconcentreerd en op hoog tempo rondgespeeld en de tegenstander wordt steeds meer van het kastje naar de muur gestuurd. Het is wachten op een doelpunt. In de 17e minuut opent Maxim de score middels een vrije trap van grote afstand. Vijf minuten later weet Toine voorbereidend werk van Jappie op waarde te schatten en brengt daarmee de stand op 2-0. Er volgen nog een paar levensgrote kansen maar die blijven vooralsnog onbenut. Met een katachtige redding weet Marc één van de spaarzame doelpogingen van DIOS te keren en zo gaan we de thee in met een 2-0 voorsprong.

In de rust is de boodschap van Awi duidelijk: blijf zo spelen maar wees zuiniger op je kansen.

Deze mededeling lijkt goed te zijn aangekomen als Safouane al in de 3e minuut een corner binnen loopt. Diezelfde Safouane biedt Jappie in de 15e minuut een niet te missen kans en weet een paar minuten daarna opnieuw zelf te scoren: 5-0. In de 27e minuut volgt het hoogtepunt van de dag: rechtsachter Timothy start van eigen helft een solo waarbij hij vier, vijf DIOSianen weet te passeren waarna hij met een bekeken schuiver de vijandige goalie weet te verschalken. De actie is van grote schoonheid en Tim krijgt van de uitzinnige tifosi dan ook terecht een daverend applaus. In de slotminuut maakt goalgetter Toine zijn tweede van de wedstrijd en daarmee brengt hij de eindstand op 7-0.

En wordt het dus geen 3-7.

En zo komt er een einde aan een schitterende seizoensouverture. De contouren van deze ploeg en de hand van Awi worden steeds beter zichtbaar en de dame/heren zitten op een prachtige, steile, ontwikkelcurve. En dat is heel leuk om te zien.

Volgende week wacht het sterke Purmersteijn. Het is even rijden maar mocht u zin hebben in een mooi potje pupillenvoetbal, u bent van harte welkom. Want het is immers ‘meemaken en  er bij zijn’.

@GVT