JO8-1 haalt uit tegen DOSC

BFC O8-1 heeft ook haar tweede bekerduel winnend afgesloten. Nadat er vorige week nipt met Hooglanderveen werd afgerekend (5-4), was het vandaag iets minder spannend. DOSC werd in eigen huis op een nederlaag getrakteerd.

Het was alweer vroeg dag voor de jongens van de O8-1. Om 8.30u werd er afgetrapt in Den Dolder, waardoor de verzameltijd van 7.15u niet te vermijden was. Desondanks oogde de spelers fit en gretig. Op jacht naar een nieuwe driepunter!

DOSC had vorige week ook haar duel gewonnen. De wedstrijd tegen IJsselmeervogels was door DOSC ruim gewonnen, waardoor BFC op papier een lastig duel voor de boeg had. De openingsfase bevestigde dit vermoeden.

DOSC speelde compact en hield het achterin prima dicht. Doordat BFC er aan het begin vooral met individuele acties doorheen probeerde te komen, hield DOSC nog een minuut of tien stand. BFC was toen niet meer te houden. Rijk was als verdediger ver opgestoomd en legde de bal goed neer voor Faas. Hij bedacht zich geen moment en zette BFC op voorsprong. De ban was gebroken. 

Na deze treffer leek het alsof BFC verlost voetbalde. Kort na de 0-1 verdubbelde Rijk de marge. Waar hij net nog aangever was, kon hij de bal nu zelf van afstand binnen knallen: Een knap doelpunt. 

Nog voor rust werd het 3-0. Ties, die even daarvoor uit een goede voorzet van Imraan bijna met een omhaal doel trof, voegde zijn naam aan het scoreformulier toe. Een hard schot in de rechterhoek was de doelman te machtig.

Ook na de pauze ging BFC vrolijk door met scoren. Vrijwel direct na rust volgde het vierde en vijfde doelpunt. Boet toonde zich voor het doel ijzig kalm, door een voorzet van Ties in één keer af te ronden.  

Diezelfde Ties gaf ook de aanzet voor de 6-0. Zijn inzet werd van richting veranderd en zo gepromoveerd tot treffer.

In de slotfase wist Aert er in de hoek van het veld knap een hoekschop uit te slepen. Imraan ontfermde zich over deze buitenkans en legde de bal terug op Faas. Hij zorgde hoogstpersoonlijk voor het slotakkoord, door de bal vanaf de middellijn tegen de touwen te werken.

Minstens net zo knap als de zeven gemaakte doelpunten, is het houden van de 0. Het gebeurt niet vaak dat er bij Twin Games een team geen tegendoelpunten krijgt. Credits hiervoor gaan natuurlijk naar doelman Julius en verdedigers Rijk en Imraan. Ook gelegenheidsback Casper speelde hierin een belangrijke rol. Het doordeweeks getrainde omschakelen werd door de spelers uitstekend uitgevoerd.

Aankomende zaterdag krijgt BFC de mannen van IJsselmeervogels op bezoek. In dit duel moet de koppositie in de poule veilig gesteld worden. BFC – IJsselmeervogels begint om 8.30u.