Zaterdagselectie BFC start bekertoernooi met overtuiging

HSV de Zuidvogels 1 – BFC 1 (2-2) 2-4

Opstelling: 1. Desmond Ording 2. Jurrien Blaauw 3. Koen Beuker 4. Davey du Maine 5. Dylan Horn 6. Jeroen Harsevoort 7. Maxim Andriessen 8. Julian van der Lek 10. Tim Vrakking 11. Jostein Ohm 17. Jelle v.d Geest    Wisselspelers: 12. Joeri Ebbelaar 16. Zakaria Azzuzi 18. Daan Wassili 21. Damian Ranzijn

Op eigen veld heeft BFC 1 in zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen eersteklasser HSV de Zuidvogels 1 met een nederlaag huiswaarts gestuurd. De bekerwedstrijd, die eigenlijk in Huizen gespeeld moest worden maar wegens omstandigheden was  verplaatst naar Sportpark Meerweg, was vanaf de eerste minuut boeiend. BFC probeerde direct de aanval te zoeken en kreeg ook al snel een goede kans om de score te openen maar de inzet van Jelle van der Geest miste net het Huizer doel. Zuidvogels sprong wat efficiënter om met zijn eerste kans, hoewel er een behoorlijk buitenspel luchtje aan zat kwam het in de 9de minuut op voorsprong. Nog binnen het kwartier was de stand weer gelijk, Davey du Maine wist een vrije trap van twintig meter buiten bereik van iedereen feilloos in de kruising te deponeren. De Bussummers hadden vooral het eerste half uur het beste van het spel maar de mogelijkheden die het kreeg bleven onbenut. Het had zelfs geluk dat het na een half uur hulp kreeg van de paal om niet weer op achterstand te komen. Zuidvogels leek sterker te worden en wist in de 36ste minuut een fout op het Bussumse middenveld genadeloos af te straffen en doelman Ording voor de tweede keer te passeren. De ploeg van de nieuwe trainer Karel Knaap liet het er niet bij zitten en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Op het moment dat de thee al stond ingeschonken en men zat te wachten op het rustsignaal was daar Jelle van der Geest die uit een hoekschop de bal snoeihard in de bovenhoek binnen kopte. Na de gelijkmaker was het dan ook direct rust en mocht men aan het Chinese vocht. Na de pauze was het wederom BFC wat het beste uit de startblokken kwam en het betere van het spel had. Binnen tien minuten resulteerde dit dan ook in een verdiende voorsprong. Het was Zakaria Azzuzi die de verdediging van Zuidvogels met zijn snelheid zijn hielen liet zien en oog in oog staand met de doelman beheerst de bal binnen schoot. De Bussummers bleven de betere ploeg maar verzuimden om de wedstrijd al vroegtijdig definitief te beslissen. De ploeg kreeg zeker nog een handvol kansen en zagen nog een doelpunt wegens vermeend hinderlijk buitenspel worden afgekeurd. Zuidvogels kon aanvallend maar weinig uit richten zodat de overwinning niet echt in gevaar kwam. Drie minuten voor het einde was het Joeri Ebbelaar die na één van de vele fraaie Bussumse aanvallen de bal tegen de touwen kopte en de eindstand op 2-4 bepaalde.

BFC 2 – Geinoord 3 (5-1) 14-2

Voor BFC 2 stond ook de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en was het voor de meeste spelers, na de vele trainingsuren, zelfs de allereerste wedstrijd na de vakantie. Onder begeleiding van een totaal vernieuwde staf mochten de mannen het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Geinoord 3. Vanaf minuut één was  al duidelijk dat het zogenaamde schaduwelftal van BFC veel te sterk was voor de opponent uit Nieuwegein. Het miste al snel een aantal opgelegde kansen maar toen het net voor de eerste keer gevonden was liep de teller al snel op. Voor de thee was het al 5x raak en waren het Tijmen Ratsma 2x, Felix Mispelblom 2x en Dion van den Heuvel die voor de doelpunten zorgden. Geinoord wist één maal tegen te scoren voordat de thee kon worden genuttigd. Het tweede bedrijf werd de tegenstander totaal overlopen en waren het Dirk-Jan Tegel, Felix Mispelblom 2x, Mike Ruitenbeek en Tijmen Ratsma die BFC naar de dubbele cijfers loodsten. Ondanks het bereiken van de tien bleek de doelpuntenproductie nog niet ten einde en via Dirk-Jan Tegel, Dion van den Heuvel 2x en het vijfde doelpunt van Felix Mispelblom liep de teller op tot 14. Geinoord wist tussendoor nog 1x tegen te scoren zodat de wedstrijd eindigde in een 14-2 overwinning.

Komend weekend krijgt BFC 1 zondag 2de klasser FC Weesp op bezoek die zijn eerste wedstrijd nipt met 5-4 verloor van NVC en mag BFC 2 op bezoek bij Renswoude wat met 6-1 won van sv Diemen.