Winst voor BFC JO11-3 in Bussumse Derby

SDO JO11-2 – BFC JO11-3

Uitslag: 5-8

Dpt: Pepijn (3x) Tijl (2x) Lars, Efe & Teun Motm: Efe

Opstelling: Thijmen, Bram, Efe, Siger, Tijl, Teun, Syl, Lars, en Pepijn.

Het is even stil geweest rond de JO11-3. Na een lange winterstop, een uitgevallen competitiewedstrijd en wat afgelaste friendly’s stond dan vandaag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma en wat voor één; de Bussumse derby tegen SDO. Altijd goed voor wat extra’s. Voor sommige jongens betekent dit ook voetballen tegen klasgenootjes. En de drang om te winnen is dan ook altijd groot. Na de winst met 12-2 op Waterwijk wilden de jongens de koppositie veilig stellen en daarvoor moest vandaag gewonnen worden..

De start was voortvarend, de bal werd fantastisch rond gespeeld. De ene combinatie na de andere volgde. Met 2 mooie doelpunten van Lars en Tijl, op aangeven van Pepijn, stond er al heel snel een 0-2 voorsprong op het bord. Een knap staaltje techniek vloeide over het veld en ook de ‘oehs’, ‘wows’ en ‘wauws’ waren vanuit de supportersschare te horen. Als dan in de 7e minuut, Lars zichzelf na een fantastische beweging, vrij speelt en een balletje breed legt op Pepijn, staat er een 0-3 voorsprong op het spreekwoordelijke scorebord. Slechts één minuut later krijgt Efe het op zijn heupen en met een indrukwekkende solo over het hele veld legt hij een balletje terug op Pepijn die nu ook de 0-4 mag aantekenen.

Ok, binnen 9 minuten is het dus 0-4, en lijkt dit een ‘walk-over’ te worden. Als dan in de 13e minuut Bram met een pass over de lengte van het veld Tijl lanceert die tussen 2 man door, knap weet te scoren, dreigt het zelfs te makkelijk te worden. Maar daar schuilt meteen het gevaar, gemakzucht. Denken dat je er al bent. Al snel krijgen de jongens dan ook de 1-5 en 2-5 om hun oren en als Thijmen niet zo weergaloos had staan keepen, waren er nog meer in gevlogen. De rust kwam dan ook op het juiste moment. Even weer de scherpte terug zien te pakken. De wedstrijd win je misschien in de eerste belangrijke 15 minuten, maar je moet de wedstrijd wel afmaken.

Er moest een tandje bij want zo’n enorme voorsprong ga je niet meer weggeven. BFC begint de 2e helft ijzersterk als al in de 2e minuut, Efe met een mooie steekbal Lars lanceert maar de SDO keeper weet het schot van Lars knap te pareren. De backs Bram en Siger werkten zich de hele wedstrijd een slag in de rondte want het gevaar vanuit SDO kwam toch wel vanuit de sterke trefzekere voorhoede. Met lange ballen probeerde SDO dan ook vaak te counteren en dat lukt een aantal keren goed. Toch weet BFC veel ballen te onderscheppen en na zo’n mooie onderschepping van Teun probeert hij de keeper vanaf grote afstand te verassen, de keeper weet het harde afstandsschot maar net weg te tikken. Maar dan is daar Efe, de kleinste man van het veld,  die in de rebound dit balletje slim met zijn hoofd (!) toch nog weet binnen te koppen. 2-6. Even later weet SDO dan toch weer te scoren en brengt het verschil terug naar 3. Het verschil van 5 doelpunten werd niet meer gehaald.

Kansen waren er over en weer, waarbij Syl zijn harde werken, en goed opgezette 1-2’tjes, vandaag niet beloond zag worden met een doelpunt. Als dan Teun en Pepijn nog 1x scoren en ook SDO er nog 2 inschiet, staat er 5-8 op het scorebord. Met Efe verkozen als man of the match kan er teruggekeken worden op een mooie pot en als de jongens spelen zoals ze dat de eerste 20 minuten deden, zijn ze in deze competitie onklopbaar. De kunst zit hem er nu in om dit een hele wedstrijd vol te houden. Volgende week wacht  weer een mooie tegenstander, het Amsterdamse WV-HEDW, en gaan we proberen de koppositie te versterken.

 

Keeper Thijmen en motm Efe