Wessel neemt JO9-1 op sleeptouw tegen Jonathan: 9-7 winst!

Na een afgelaste wedstrijd vorige week is de voorjaarscompetitie voor JO9-1 nu toch van start gegaan. Een thuiswedstrijd tegen het Utrechtse Jonathan stond op het programma. In de vorige competitiehelft waren we deze tegenstander ook al eens tegen gekomen, maar dat team was toen zwaar gehavend door een heersend buikvirus dat ter plekke nog leidde tot het uitvallen van de keeper. De overwinning van toen was dan ook geenszins een graadmeter.

Deze keer een gezonde tegenstander , en ook BFC kon voltallig aantreden, al betekende dat voor Fedde nog op halve kracht: de griep had hem de afgelopen week aan bed gekluisterd. Hoewel BFC al in de eerste minuut op voorsprong kwam door een afstandsschot van Yari, nam Jonathan daarna het heft in handen, en liep in het eerste kwart uit naar een 1-2 tussenstand. Ook in het tweede kwart wist BFC nog geen potten te breken. Eerst bracht Wessel nog een gelijke stand op het bord, maar Jonathan liep daarna uit tot 2-4. Thijs deed vervolgens iets terug (3-4) na aangeven van Daan, maar daarna was het toch weer Jonathan dat scoorde: 3-5.

Halverwege de wedstrijd riep coach Ruben de manschappen bij zich om met hen door te nemen wat er nodig was om de wedstrijd te laten kantelen: meer duelkracht, de tegenstander eerder (op eigen helft) aanpakken en vooral meer onverzettelijkheid. De sterspelertjes van Jonathan  kregen teveel ruimte voor hun acties, en met hun snelle uitbraken stelden ze BFC steeds voor onoverkomelijke problemen (en doelpunten). Ook in het derde kwart liep het nog niet meteen naar wens. Hugo zette eerst nog wel Daan vrij voor het doel (4-5), maar daarna liep Jonathan weer (te) makkelijk uit naar een 4-7 stand. Het moest dus gaan gebeuren in het laatste kwart. En deze keer was het Wessel die voorop ging in de strijd. Vanaf zijn niet favoriete positie als linksachter flitste hij keer op keer als een onnavolgbare bliksemschicht door de verschillende linies van de tegenstander, die radeloos (en kansloos) probeerden om hem te stoppen. Na een weergaloze solo kon hij eerst Hugo de 5-7 laten aantekenen, en daarna zorgde Wessel zelf voor de 6-7. Daan bracht vervolgens de gelijke stand op het bord (7-7), waarmee het geloof in een goede afloop een boost kreeg. Fedde, die puur op adrenaline speelde, bracht Thijs in scoringspositie, en die hoefde niet lang na te denken: 8-7. Een super spannende slotfase volgde, waarin af en toe ook aan de noodrem werd getrokken, maar waarin Wessel uiteindelijk ook nog de allesbeslissende 9-7 liet aantekenen, hiertoe in staat gesteld door Daan.

Wat een spannende pot was dit geweest! Heel hard werken door het hele team. Tibbe, met weer een paar fantastische reddingen, Camillo, Yari en Fedde die steeds onverzettelijker werden in de duels, Thijs die voor- en achterin bleef  strijden en Daan en Hugo die voorin de tegenstander het leven zuur bleven maken. En natuurlijk Wessel: hij nam vandaag het team op sleeptouw met zijn voortdurende drive naar voren, met zijn gek makende passeerbewegingen en niet te volgen snelheid, en niet te vergeten een genadeloos hard schot. Enkele Jonathanspelertjes kwamen totaal dolgedraaid met misselijkheidsverschijnselen van het veld: en dat was niet van de griep….

Rene D.