WE ZIJN BEGONNEN: WE SPELEN VOOR DE BEKER

BFC JO 13-1 2007- NVC Naarden JO 13-1 2007, Bekerwedstrijd uitslag: 8-0

1 september 2018, aanvang 10.45 uur.

(Marc, Vincent, Auke, Finn, Mika, Imran, Timothy, Sophie, Jasper, Safouane, Sam, Milan, Kenzo, Nassir, Efe)

We zijn weer compleet. De vakanties zijn voorbij. Na dit weekend beginnen de scholen weer. Maar eerst gelukkig nog de bekerwedstrijd tegen NVC Naarden. Op deze zonovergoten zaterdag.

Imran en Nassir hebben zich deze week aangesloten. De training inspanningen van de individuele spelers verschillen nog wat en daarom heeft Harold voor deze wedstrijd ook onze oude en vertrouwde Efe Obektas uitgenodigd. Met 15 tot op het bot gemotiveerde spelers bereidt Harold het team voor op de wedstrijd. De 10-1 overwinning vorige week in de oefenwedstrijd tegen RCL geeft vertrouwen aan de ene kant, maar de kans op onderschatting ligt aan de ander kant op de loer. Harold vraagt om focus en een goede uitvoering van gemaakte afspraken.

We starten met Marc op doel, Auke, Mika, Vincent en Finn vormen de achterhoede, Jasper, Safouane en Sophie starten op het middenveld en de voorhoede bestaat uit Milan, Sam en Kenzo. Nassir, Efe, Imran en Timothy beginnen op de bank.

Al snel blijkt het verzoek van Harold niet aan dovemansoren gericht te zijn geweest. Binnen 5 minuten leidt BFC met 2-0. NVC lijkt met de wervelwind BFC die zich over het veld beweegt weinig raad te weten. Eerst is het Kenzo die op rechts langs de lijn dribbelt en Milan een mooie scoringskans geeft, 2 minuten later verovert Milan de bal in het strafschopgebied van NVC en krult deze met een mooi diagonaal schot achter de lange keeper van NVC.

NVC gaat echter meer gegroepeerd voetballen en het wordt voor BFC lastiger om de vrije man te vinden. BFC blijft echter wel de bovenliggende partij, met goed aansluitende linies, mooi verzorgd voetbal in een hoog tempo. Het is wachten op de 3-0.

Heel lang duurt dat niet. Eerst laat Sam het publiek nog even genieten van een vlammend afstandsschot, dat maar net naast gaat. Hugo Walker zou de situatie van karakteristiek commentaar hebben voorzien.

Safouane heeft vervolgens de 3-0 op zijn schoen. In de 16 meter krijgt hij via een scrimmage de bal en bijna uit stand met buitenkant voet krult hij de bal mooi de kruising in.

Kenzo zorgt ervoor dat BFC met 4-0 de rust in gaat, na een voorzet van Milan. Zij weten elkaar goed te vinden.

Harold wijzigt het team op enkele plaatsen. Milan gaat in de spits, Sam neemt de plek in van Safouane, die de tweede helft op de bank plaatsneemt. Efe speelt linksbuiten. Ook Finn wordt gewisseld. Timothy komt erin en neemt de rechtsback positie van Finn over.

NVC heeft de rust gebruikt om de tactiek om te gooien. De tweede helft spelen ze met meer man achter de bal rondom de eigen 16 en het wordt voor BFC lastig om de stugge verdediging te doorbreken. Maar ook weer niet zo lastig dat scoren onmogelijk is. Vincent bewijst dat met de 5-0 nadat hij de bal via de keeper voor zijn voeten krijgt.

Het trouwe publiek wordt getrakteerd op mooi aanvallend voetbal van BFC. Mika benut de vrije ruimte, komt goed op, maar ziet zijn schot op de lat uiteen spatten. Ook een mooie dribbel van Sophie en later van Sam verdienen vervolgens een beter lot.

BFC blijft proberen een gat te vinden in de stugge defensie van NVC. Imran, ingevallen voor Mika, opent mooi op Jasper, die Milan in de gelegenheid stelt om met 6-0 zijn hattrick te maken. Jasper mag er op aangeven van Efe met het hoofd 7-0 van maken, waarna Milan dan tenslotte met zijn vierde de 8-0 aantekent en daarmee de eindstand bepaalt.

Het was genieten van een mooie teamprestatie. Ook het publiek heeft waar gekregen voor zijn geld en bedankt BFC JO 13-1 2007 daarvoor. Dit smaakt naar meer.

Zaterdag 8 september as spelen we wederom voor de beker. Uit tegen SDO. Om 8.30 uur.

En dus: meemaken en erbij zijn.

DS