JO9-1 krijgt een lesje in effectiviteit: 7-3 verlies tegen Hooglanderveen

Een eerdere ontmoeting met vv Hooglanderveen in de vorige competitiehelft (najaar 2017) had een nipt verlies opgeleverd (6-7), dus de jongens waren vol goede moed afgereisd om dit keer een beter resultaat te behalen. Dat moest toch mogelijk zijn. Immers: het team was toen nog niet aan elkaar gewend, laat staan op elkaar ingespeeld. Nu zijn we toch wel een stapje verder…….dachten we…..

Het blijkt van niet. Het team was vandaag niet in goeden doen Bij vlagen was er sprake van mooi combinatievoetbal met een aantal aardige een-tweetjes, maar veel meer viel er vandaag niet te noteren. Terwijl Wessel (2) en Daan scoorden voor BFC zette Hooglanderveen daar 7 treffers tegenover. BFC liet vandaag achterin te vaak een mannetje lopen, en de tegenstander strafte dit elke keer genadeloos af. Opbouwend en op het middenveld kon BFC nog met aardig voetbal wegkomen, maar in de buurt van de vijandelijke “zestien” stond het vizier te weinig op scherp. Daarnaast bleek het opportunistische voetbal van tegenstander Hooglanderveen  vandaag een onoverkomelijke hobbel. Aan opbouwen deden ze niet: de keeper zette steeds met een verre trap zijn voorwaartsen aan het werk, die daarbij steeds handig profiteerden van foutjes in defensie en zo keeper Tibbe wisten te verschalken.

Volgende week wachten twee doordeweekse wedstrijden: op dinsdag voor de competitie tegen Huizen, en op woensdag een oefenwedstrijd in en tegen FC Utrecht. Hopelijk zijn de mannen dan een tandje scherper.

R. Daselaar.