Verlies en winst voor JO8-1 in een druk voetbalweekend

Voor de mannen van JO8-1 was het een heftig weekend. Op vrijdag moest de kwartfinale voor de beker worden afgewerkt tegen grote rivaal Buitenveldert en op zaterdag volgde de reguliere competitiewedstrijd tegen het Vleutense PVCV.

 

De bekerwedstrijd werd na een paar keer schuiven uiteindelijk vastgesteld op vrijdag 17.00. Een strijd in de kwartfinale van de beker, dus dat k Verlies en winst voor JO8-1 in een druk voetbalweekend kreeg een officieel tintje met een ECHTE scheidsrechter. Hoe echt de scheidsrechter was blijkt wel uit de heimelijk genomen pic (dank Sabrina): hij was uitgerust met een heuse spuitbus om de gewenste afstand bij vrije trappen te kunnen markeren. Volgens Roy Kuipers zat er pepperspray in, maar dat hebben we niet kunnen vaststellen……

 

De wedstrijd zelf, daar kunnen we kort over zijn: BFC heeft geen moment lekker in de wedstrijd gezeten. Er werd nog wel een 1-0 voorsprong bereikt door een fraai ingeschoten vrije trap van Wessel, maar net als in eerdere wedstrijden gingen er ook veel kansen verloren. Buitenveldert daarentegen was uitermate scherp en benutte bijna elke kans die het kreeg. Buitenveldert was als collectief gewoon sterker. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 1-5 uitslag op het bord: weliswaar geflatteerd, maar BFC heeft geen moment aanspraak op de overwinning kunnen maken.

Tot zover het bekeravontuur, dat hiermee ten einde is voor de JO-8 1. De volgende dag stond alweer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma: uit tegen PVCV, een tegenstander waar we in de thuiswedstrijd ternauwernood 5-4 tegen hadden gespeeld…..Zouden de jongens de kater van vrijdag goed hebben verwerkt….?

Vanaf de aftrap leek het erop dat dat het geval was. Als vanouds fel op de bal, werd de tegenstander direct in het defensief gedrukt, en er ontstonden al snel de nodige kansen. Toch duurde het nog tot de 4e minuut voor het eerste doelpunt kon worden genoteerd. Na een hard schot van Wessel, dat door de keeper niet goed kon worden verwerkt, was het Johan die simpel de 0-1 kon binnen tikken. Daarna was Oli aan de beurt, die drie doelpunten op rij (een zuivere hattrick!) maakte. Een geplaatst schot, een fraaie kopbal na een corner van Daan en tenslotte een hele mooie boogbal over de keeper heen in de verre hoek: 0-4.

PVCV kwam nauwelijks in het spel voor, maar de kansen die ze kregen waren wel direct goed voor doelpunten: in de 13e en 14e minuut brachten ze de stand terug tot 2-4. Keeper Tibbe had het nakijken. Vlak voor rust kwam Fedde weer een keer goed door, en gaf op tijd af aan Thijs die daarna Wessel in staat stelde om een geruststellende 2-5 op het scorebord te zetten.

Na de rust was het beeld niet veel anders: BFC een stuk sterker, maar in het afronden te weinig doeltreffend. In de 28e minuut kwam Hugo nog wel een keer tot scoren: 2-6. Twee minuten later kon PVCV nog één keer iets terugdoen: 3-6, maar het was wederom Hugo die na een niet goed verwerkt hard schot van Thijs de 3-7 in de touwen joeg. Zo eindigde het voetbalweekend toch nog positief. De jongens hadden zich goed hersteld van de nederlaag op vrijdag, en toonden weer de nodige strijdlust. Een mooie uitslag, die met iets meer scherpte in de afronding in de dubbele cijfers had kunnen lopen…

De komende weken zijn er even geen wedstrijden en kunnen de jongens zich in alle rust gaan voorbereiden op de kampioenswedstrijd op 13 mei: uit tegen het sterke Pancratius. Dat wordt weer spannend………

RD…