Ruime zege van BFC JO11-3 op SDO JO11-2

 

 

SDO J011-2 – BFC J011-32 – 8

(dpnt Jordan 2x, Pepijn 2x, Syl 2x Sjef 2x) motm: Jordan

Vandaag stond de derby tegen SDO JO11-2 op het programma. En we hadden wat recht te zetten. We hadden immers heel recent in de bekercompetitie met 8-3 verloren. Tegen SDO is het ook altijd een pot met wat extra’s.  Sommige jongens kennen elkaar al jaren uit de competitie of ze kennen elkaar zelfs uit de buurt of van het schoolplein. Er wordt dan ook altijd vooraf volop gekletst. Zaak is dan ook om de focus erbij te houden. Coach Baudewijn zette de jongens in de kleedkamer al flink op scherp met maar 1 missie: ‘Ga niet met de bal lopen maar speel samen’. Dit was dé manier om van dit SDO selectieteam te winnen. Dat hadden we een paar weken geleden wel gezien. En vooral: begin scherp! Vorige wedstrijden liepen we snel tegen een achterstand aan.

Na een warming-up van 30 minuten stonden de jongens op scherp en kon de wedstrijd beginnen. Maar ook deze keer, hoe was het mogelijk, kwam de tegenstander al snel op een 1-0 voorsprong. Hadden we dan niets geleerd van de vorige wedstrijden? Het was zaak om nu meteen te herpakken. En net als vorige week, was het Pepijn die de belangrijke gelijkmaker maakte: 1-1! Daarna kregen de BFC jongens vleugels, met een mooie assist van Tijl wist Sjef de belangrijke 1-2 erin te prikken, we stonden voor! Onze jongens voelden, ‘dit kan gaan lukken!’ De opdracht ‘ga niet met de bal lopen’ werpte zijn vruchten af. Het was smullen voor de toeschouwers, de ene tikkie-takkie volgde de andere op.  Met Syl als stevig aanspeelpunt in de spits, volgden er nog veel kansen. Syl tikte zelf prachtig de 3-1 binnen.. De score liep uit naar 4-1 door een mooie individuele actie van Jordan. Na een mooie assist van Pepijn kon Sjef zijn 2e goal erin prikken, 5-1. BFC zette de ruststand op 6-1 doordat Syl zijn 2e kon maken.

Dit team begreep vandaag dat een assist net zo belangrijk is als het zelf scoren. De jongens maakten de juiste keuzes en gunden elkaar het doelpunt, getuige het feit dat de 4 aanvallers alle 4 tweemaal scoorden. Alle doelpunten werden samen gevierd.

Dit mocht niet meer weggegeven worden. Het harde werken, het mooie samenspel moest doorgezet worden in de 2e helft. De tweede helft was slapper maar werd er geconsolideerd. Vanuit SDO dreigde er vandaag geen tot weinig gevaar en BFC had veel energie gegooid in die eerste helft. De partij werd mooi uitgespeeld. ‘Slechts’ 2 BFC doelpunten vielen er nog in de 2e helft.

Maar goed, mooi om de aanvallers in het zonnetje te zetten met deze doelpuntenregen. Daarmee doen we onze verdediging zwaar tekort. De verdediging stond als een huis met centraal Jamian, standvastig als altijd, sterk passend en voortdurend de aanval bedienend van mooie ballen. Teun en Tijl liepen alle ballen eruit, nooit te beroerd om een slippertje van een ander op te vangen. Iedere diep gespeelde bal van SDO was voor hun. En Siger als linksback was stabiel als een huis, zijn man kwam er niet langs vandaag. Thijmen als vaste sluitpost liet zien hoe belangrijk een meevoetballende keeper is, hij was heel belangrijk in de opbouw en ondanks het geringe aantal SDO kansen, had hij toch een paar belangrijke reddingen. Het kiezen van een man of the match was moeilijk voor de jongens, iedereen verdiende deze titel, eigenlijk was het dit keer Team Of The Match. Deze wedstrijd kon alleen gewonnen worden door het goed samenspelen en door niet te gaan voor eigenbelang. Chapeau jongens! Jullie hebben laten zien, voor elkaar te willen gaan en te groeien als team en zo draaien we mee in de bovenste regionen, wat een mooie competitie is het …  nu al!

WH