Jongens onder 10-1 (team blauw) beginnen het seizoen goed: bekerwinst tegen NVC!

Het bekervoetbal gaat ook dit seizoen vooraf aan de reguliere competitie, en het is een goed gebruik dat de eerste (poule-)wedstrijden worden gehouden tegen clubs uit de regio. Lekker om even in te komen (en niet te ver te hoeven reizen). In die min of meer lokale wedstrijden zijn de verschillen in speelsterkte soms wel wat groot. Zo ook in de wedstrijd van vandaag tegen NVC uit Naarden. Het is dan de kunst om goed voetbal te blijven spelen, zelfs bij een grote voorsprong.

De wedstrijd van team blauw (zoals de jongens onder 10-1 nu wordt genoemd) tegen NVC, ging van start toen het zonnetje net een beetje lekker doorkwam, en al gauw werd duidelijk dat BFC een maatje te groot is. In het eerste kwart scoorden zowel Giovanni als Fedde twee keer, waarbij Wessel twee keer de assist verzorgde. In het tweede kwart kwam de doelpuntenmachine pas goed op gang, en liep BFC uit naar een 1-12 ruststand. Voetballend gezien was dit misschien wel het beste gedeelte, waarbij er veel en goed werd samengespeeld, en waarbij ook ruimte kwam voor individuele acties. Wessel, Hugo en Thijs scoorden elk een keer, Jordy nam er twee en Fedde nog drie voor zijn rekening. De assists kwamen nu van Camillo, Hugo (2) en Fedde(2). NVC wist bij de stand 0-6 gelukkig een keer tegen te scoren, maar het was zonneklaar dat ze geen antwoord hadden op de “hyena-tactiek” en het voetballend vermogen van BFC.

Het derde kwart liet een onveranderd beeld zien. BFC bleef de bovenliggende partij en NVC kwam er nauwelijks aan te pas. De jongens gingen door met scoren, en nu waren het Thijs (2) en Wessel (3) die de ballen binnen schoten, daartoe in staat gesteld door Giovanni en Hugo (2). De stand was inmiddels opgelopen tot 1-17.  Het vierde en laatste kwart was voetballend gezien het minst fraai. De jongens van NVC waren intussen blij als de bal (ver) weg was, en BFC werd slordiger in de afwerking. Fedde scoorde nog een keer (assist Jordy) en Camillo produceerde tot slot nog een gave hattrick. NVC deed nog één keer iets terug, en daarmee kwam een eindstand van 2-21 op het bord.

Hoewel de tegenstand vandaag niet al teveel voorstelde, was dit toch een mooie eerste testcase voor het team in deze nieuwe samenstelling. De twee nieuwe spelers (Giovanni en Jordy) lieten zich meteen goed zien en keeper Joep (ook nieuw in het team) toonde zich een betrouwbare sluitpost, die met een paar snelle spelhervattingen de directe inleiding verzorgde voor een paar BFC doelpunten. Volgende week bekeren de jongens weer verder.

R. Daselaar.