JO9-1 werkt aan het zelfvertrouwen tegen Jonathan: 11-2 winst

Na de pijnlijke nederlaag van twee weken geleden konden de jongens van O9-1 vandaag tegen Jonathan (uit Zeist) laten zien dat er wel iets was geleerd. En dat deden ze, tegen een weliswaar gehavende tegenstander: een drietal vaste waarden van dat team bleef in Zeist achter, twee met een buikvirus en de keeper met een gebroken middenhandsbeentje. Tot overmaat van ramp moest de reservekeeper nog voor de start van de wedstrijd de handschoenen al weer uittrekken, omdat ook zijn maag begon op te spelen.

Kortom, geen gelukkige start voor Jonathan. De mannen van  BFC hadden hier hoegenaamd geen weet van, en begonnen voortvarend aan de wedstrijd. BFC startte met natuurlijk Tibbe op doel, Thijs en Yari achterin, Wessel in het midden en Daan en Fedde voorin. Al snel viel het eerste doelpunt, toen na fraai combinatiespel Daan de bal teruglegde op Wessel, die beheerst inschoot: 1-0. De tweede was van Fedde,  die een slalom langs enkele verdedigers afsloot met een bekeken schot: 2-0. Ook het derde doelpunt van BFC was een toonbeeld van mooi samenspel, eindpass door Daan en wederom gecontroleerd afgerond door Wessel: 3-0.

Pas hierna kon Jonathan iets terugdoen: de razendsnelle en behendige nummer 6 van het team was de verdediging te slim  af: 3-1. BFC pakte de draad weer op, en het was wederom Wessel die het net wist te vinden, ditmaal middels een van zijn bekende pegels (4-1). En net voor het rustsignaal was het Thijs die met een splijtende steekpass Fedde aanspeelde die daarna nog maar één tegenstander hoefde te dollen om daarna vrij voor de keeper de hoek uit te zoeken: 5-1.

Dat was een lekkere start! Na de rust gingen de jongens verder waar zij gebleven waren, al kwam Jonathan af en toe wel gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Tibbe. Met name de gevaarlijke nummer 6 bleef het de verdedigers lastig maken, en Camillo die na de rust de linksachterpositie invulde moest met enige regelmaat vol in de sprint om een aanval te neutraliseren. Op één keer na kon er steeds tijdig worden ingegrepen, maar toen was de stand inmiddels al 8-1. Die drie doelpunten van BFC kwamen allemaal van de voet van Justin, die steeds goed in stelling werd gebracht door teamgenoten Daan (goed geDaan² !), Fedde, Wessel en Thijs. En ook na de 8-2 was de honger van de jongens nog niet over. In de resterende minuten werd nog drie keer doel getroffen: Eerst was Justin succesvol na een assist van Wessel (9-2) en enkele minuten later waren de rollen omgekeerd: 10-2. De laatste goal was ook een beauty. Fedde werd op rechts aan het werk gezet, hij slalomde zich tot vlak voor de keeper en gaf toen een breedtepass aan Justin, die met een droog schot de einduitslag op het bord zette: 11-2.

Coach Ruben was redelijk tevreden over het vertoonde spel: hij had bij vlagen mooi combinatiespel van achteruit gezien. Verbeterpunten zag hij ook: de jongens moeten nog beter kijken / bedenken / kiezen wanneer er ruimte is om te dribbelen en wanneer passen beter is. Daar gaan we dus weer mee aan de slag. Volgende week staat het altijd beladen treffen met AFC op het programma: dan weten we nog beter waar we echt staan.

Rene D.