JO9-1 te wisselvallig tegen AFC

Vandaag stond de kraker AFC – BFC op het programma, een wedstrijd waar sinds de vorige competitie altijd een lading op zit: beide teams willen niet van elkaar  verliezen. Vorig jaar, toen de “onder 9” nog “onder 8” was, trok BFC meestal aan het langste eind. Hoe zou het deze keer gaan…..

De start van BFC was nog wel aardig, al was het met enig geluk dat er een 0-2 voorsprong werd bereikt, want AFC kreeg in deze fase ook al een paar goede kansen, die net niet in doelpunten werden omgezet. Maar hierna nam AFC het initiatief over, en scoorde drie keer achter elkaar: 3-2. In het tweede kwart had BFC  weer even de overhand: er werd fel gestreden, duels werden gewonnen, en er waren enkele vlot lopende combinaties die ook doeltreffend werden afgerond. Zo werd de rust  ingegaan met een 4-4  gelijke stand.

In het derde kwart ging BFC aanvankelijk door op dezelfde voet, waarbij wederom enkele mooie combinaties te bewonderen waren. Zo spelend werd een keurige 4-7 tussen stand bereikt, maar hierna was de koek voor de Bussummers op. In de opbouw werden keer op keer fouten gemaakt, die genadeloos werden afgestraft door de jongens van AFC, die hierdoor steeds meer gingen geloven in een gunstige afloop. AFC denderde door in het vierde kwart en BFC kon niet meer terug komen in de  wedstrijd. Met een 12-7 nederlaag kunnen we wel spreken van een pak op de broek.

Zo eindigde deze eerste  “wedstrijd van de waarheid” in mineur. Na de zegereeks van het vorige seizoen moet er dit jaar echt weer gebouwd gaan worden aan een nieuw team, waarin spelers aan elkaar en aan een nieuwe spelstijl moeten gaan wennen. Bovendien moeten de jongens op meerdere posities leren spelen, waardoor vertrouwde patronen nog ontbreken. Terwijl op de trainingen al best progressie merkbaar is, vertaalt dit zich nog niet in aansprekende resultaten in de wedstrijden.

Coach Ruben was na afloop kritisch: de opbouw was te vaak niet goed gegaan, wat betekent dat keeper Tibbe de bal niet goed kwijt kan aan de achterste linie en de middenpositie, met balverlies tot gevolg. Hiervan kon AFC keer op keer profiteren. In het laatste gedeelte constateerde hij ook dat de jongens van BFC conditioneel tekort kwamen, waardoor er geen redden meer aan was als AFC eenmaal de bal had veroverd. Een harde les.

Volgende week mogen de mannen aantreden tegen een andere oude bekende: uit tegen Sporting Martinus in Amstelveen. Eerst maar weer een weekje stevig trainen…

Rene D.