JO9-1 start voortvarend in bekertoernooi: 17-8 tegen DVSU!

We zijn weer begonnen! In de afgelopen weken heeft de JO-9 selectie van BFC al de nodige trainingen afgewerkt, een toernooi gespeeld (en gewonnen!!) en enkele oefenwedstrijden gespeeld (met wisselend succes), maar vandaag was het voor het echie. De eerste poulewedstrijd in de bekercompetitie was tegen het Utrechtse DVSU, eveneens een hoofdklasse team.  Met een van vakantie teruggekeerde Wessel weer in de gelederen mochten Tibbe, Camillo, Jari, Fedde, Daan, Thijs en Justin laten zien waartoe ze in staat zijn.

De start was voortvarend. Het team van BFC domineerde vanaf het begin, en dwong de tegenstander terug op de eigen helft. We kregen een aantal goedlopende aanvallen te zien, met soms oogstrelende combinaties. Uit één zo’n tikkie-takkie kon de op rechts doorgebroken Fedde de bal panklaar op de pantoffel van Thijs leggen, die in dergelijke gevallen weinig aanmoediging nodig heeft om de bal in het net te knallen: 1-0 in de 7e minuut. In de 10e minuut volgde de 2-0 ; nu was Thijs de aangever en kon Justin de bal binnen schieten.

In de rust liet coach Ruben Bakker de mannen een filmpje zien van het Nederlands elftal uit 1974, om te laten zien hoe dat team als geheel kon jagen op de bal (en tegenstander) om zo de tegenstander onder druk te zetten en steeds de bal te veroveren.  Die inspiratie werd goed opgepikt want in de 2e helft werd de score in hoog tempo opgevoerd: 3-0 door Justin, na aangeven van Wessel (12’), 4-0 door Thijs, na weer een voorzet van Wessel (14’). Bij de 5-0 was Thijs aangever voor diezelfde Wessel (16’) die ook de 6-0 binnen schoot na een strakke voorzet van Fedde (17’). Vlak voor rust nr.2 was het Daan die voor de 7-0 zorgde, na aangeven van Camillo, en kort daarna gaf Daan nog een assist aan Wessel die de 8-0 ouderwets hard binnen knalde (20’). Net voor het rustsignaal mocht DVSU één keer iets terug doen, waardoor er een 8-1 tussenstand op het bord kwam.

Het derde kwart gaf een totaal ander beeld te zien. DVSU pakte het nu anders aan en zette andersom druk op de BFC defensie. Het spel ging nu meer op en neer, waarbij keeper Tibbe af en toe handelend moest optreden. Toch was het eerst nog BFC dat tot scoren kwam. In de 30e minuut was Fedde enkele tegenstanders weer te snel af , waarna Thijs de bal in het net kon laten landen: 9-1. Hierna nam DVSU het initiatief echt over en binnen 5 minuten was de stand teruggebracht tot 9-6. Aarzelend defensief optreden wordt op dit niveau genadeloos afgestraft en de tegenstander had snel in de gaten dat er wat te halen viel. In de 37e minuut maakte Justin de 10-6, waarna DVSU in dezelfde minuut nog de 10-7 maakte. Niet lang daarna zorg de Daan voor 11-7, en na weer een mooie voorzet van Fedde maakte Wessel er 12-7 van. Hierna deed DVSU nog één keer van zich spreken door de 12-8 te scoren.

In het vierde kwart stelden de jongens weer orde op zaken. Het publiek kreeg weer mooi samenspel te zien, en er volgden nog wat doelpunten. Thijs (3x), Wessel en Justin tekenden voor de productie in de slotfase, waardoor het krachtverschil goed tot uiting werd gebracht. Coach Ruben gaf na afloop aan tevreden te zijn over het eerste deel van de wedstrijd, waarbij hij mooi offensief voetbal had gezien, met mooie combinaties, en met veel druk naar voren. Het derde kwart was duidelijk een minder gedeelte, en hierin werd duidelijk dat er nog werk te doen is. “We moeten een muur voor Tibbe gaan bouwen”, gaf Ruben aan.

Al met al een bevredigende start van het nieuwe seizoen. Volgende week wacht de volgende bekerwedstrijd: in alle vroegte uit tegen Houten. We hebben er zin in!!

Rene D.